Schoon

Mijn enkel zorgde voor vertraging, dus vandaag, voor het weekend, tegen de muren op in de woonkamer van mijn flatje. Gele muren, die nu zacht glanzen na een goede schrobbeurt met Dettol. Zijn ze hier gek op. Er is een lamp die nog speciale aandacht vraagt, er is nog een gang en een slaapkamer te gaan, maar dit wordt al heel aardig mijn huis. Na zo’n hele dag buffelen, zelf geschrobd de straat op om mijn eigen wijk te verkennen. Het is hier prachtig. Er staan hier grote gebouwen in Moorse en Jugendstil, gebouwd door en voor de Britten die hier toen zaten. Nu boven wonen, in de plint winkels. Aan het soort winkels is de kwaliteit van de buurt af te lezen, en dit stuk is duidelijk niet van de straat. Dus zit ik dit te typen op het watergekoelde terras van Starbucks, terwijl de wolken zachte parelmoerkleuren krijgen van de ondergaande zon. Nog even en de moskee laat zich horen, hier om de hoek. Al even imposant.

Dit is onder andere waarom ik hier ben, oplettend lezertje, de avonden zijn hier fantastisch. Het leven komt op volle gang, de lichtjes aan de overkant laten zich van hun vrolijkste kant zien. Om mij heen veel jongelui, op een aantal tafeltjes laptops. Ik hoef zelfs niet in te loggen, en zit ondertussen te skypen met vriendin H.

Dit kon wel eens mijn favoriete terras hier worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s