Mijn Leven

Mijn volledige naam is Linda Rose Eveline Patricia Smit en ik  ben op 18 juni 1955 geboren op Huisduinen met uitzicht op zee. Wellicht heeft mijn geboorteplaats invloed gehad op mijn verdere leven.

Na in 1973 van de middelbare school te zijn  gekomen en in 1974 mijn secretaressediploma te hebben behaald bij Schoevers, ging ik september 1974 naar de Hogere Zeevaart School Noorderhaaks te Den  Helder. Ik volgde daar de BS opleiding (voor stuurman) met goed gevolg en ontmoette er de liefde van mijn  leven: Henk Zijm. In 1976 ging ik op 15 september aan boord van de Neder Lek, een schip van de Koninklijke Nedlloyd bv. Het was het begin van een zeemanscarrière die zou duren tot 1993. Van 1985 tot 1993 voer ik samen met Henk op “ons” m.s. Jehan. Voor nadere bijzonderheden over schepen en rederijen kun je gaan naar de pagina Scheepvaart.

In 1993 ging ik voorgoed aan wal en werd ik actief in de politiek. Van 1998 tot 2006 was ik raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Den Helder. Van 2006 tot 2010 was ik wethouder Jeugd, Onderwijs, Sport en Cultuur.

Tegenwoordig werk ik als Governance Adviser in het Midden – Oosten voor VNG International. Over dat werk en mijn ervaringen doe ik verslag in mijn weblog “Op weg naar de toekomst”. Van mei 2010 tot maart 2011 werkte ik bij een USAID  project, LGP III, in Irak, in de stad Basrah. In 2011 woonde ik drie maanden in Cairo, en maakte daar de “tweede revolutie” mee. In 2012 woonde ik drie maanden in Tunis. Het Midden-Oosten en de democratiserings processen daar hebben mij gegrepen en ik hoop nog een paar jaar actief te kunnen zijn in en op dat gebied, bij voorkeur via VNG International. Buiten mijn werk hebben kunst en cultuur mijn bijzondere aandacht. Zij verrijken het leven en geven glans.

Op 15 februari 1999 ’s avonds rond elf uur verdween Henk Zijm van het ms Leliegracht. Zijn lichaam werd nooit gevonden en dus de oorzaak van zijn dood nooit bekend. Sindsdien zit er een groot gat in mijn leven. Mijn werk en de vele andere activiteiten en de liefde van familie en vrienden zorgen ervoor dat ik daar niet in val en mijn leven nog steeds zeer de moeite waard is.

Een weekendje in Honfleur, met op de achtergrond de Jehan                                 

Jarenlang zong ik bij het Gemeentekoor, nu bij Triade. Zoeken naar fossielen, schilderen en duiken zijn andere passies.

<a rel=”me” href=”https://mastodon.social/@lindarosesmit“>Mastodon</a>

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s