Zwerven

Geen afspraken vandaag, degene die min of meer in de pijplijn zat ging toch niet door. Druk, druk, druk. Dat gaf me de gelegenheid om lang rond te zwerven in Down Town, en wat op te zoeken waarover ik gelezen had in de gids. De binnenstad van Cairo is rond de vorige eeuwwisseling behoorlijk aangepakt, en dat maakt dat hier schitterende gebouwen staan, voor wie ze zien wil. Wel kijken boven de winkels en mensenmassa, die ook veel aandacht vragen. Ik zocht en vond de Joodse Synagoge, minder spectaculair dan de beschrijving deed vermoeden, en ook het Jacobian Building, beroemd geworden door het boek van Al Aswani, heb ik vast kunnen leggen, waarvan hier boven het bewijs. Veel is oud en versleten inmiddels, en heeft een zeer intensief gebruik te verduren gehad. Nieuwe gebouwen staan er inmiddels ook voldoende tussen, na wat opstanden en revoluties, wat opruimt. Wat verder opvalt op zo’n middag: banken, overal banken. een van de bekendste straten voor buitenlanders, Talaat Harb, is zelfs naar de man vernoemd die het bankenstelsel hier opzette. Soms staan er van een bank drie verschillende gebouwen naast en tegenover elkaar. Geen idee wat ze daar allemaal aan het doen zijn. Niemand heeft hier geld, maar iedereen heeft hier een bank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s