NBU 82, Kansas City here I come

IMG_1095

Het weer is net zo bedekt als mijn stemming, nu ik weer afscheid nam van een goede vriend. Je wet nooit hoe lang het duurt voor je elkaar weer ziet. Als ik de stad uit rijd passeer ik een groep wapiti’s die in de vijver staan af te koelen. Ze horen bij de boerderij van Ulysses S. Grant, verderop zie ik dat de bizons en geiten gevoerd worden.

Het landschap is zoals al een paar staten, veel bomen, heuvelachtig. Ik passeer de State Capital, Jefferson, maar ik wil toch echt kilometers maken. Dus pas in Kansas City, nog aan deze kant van de rivier, parkeer ik Monster. Vlak bij het WW1 Museum en het Union Station op mijn lijstje. De wachters bij het museum, dat tevens het Nationaal Monument is, zijn gevleugelde leeuwen; die van de herinnering kijkt naar het oosten, terug naar de oorlog, de ogen met vleugels bedekt om de verschrikkingen niet weer te hoeven zien. Die van de toekomst kijkt naar het westen, weg van de oorlog, de ogen bedekt omdat we de toekomst niet kunnen zien. We zijn blind. De hoge toren laat me heel Kansas City overzien.

Ook het Union Station (“groter dan Central Station in New York“ is de aanbeveling) is een bezoekje waard. Veel meer is er op deze late maandagmiddag ook niet. De stad is bekend om zijn Jazz, maar alles is nu dicht.

Dan loop ik terug naar Monster, die naast een park geparkeerd staat. Ik zie een bord dat verwijst naar een beeldengroep waarvan ik de schetsen en modellen in Cody zag, Pioneer Mother, en naast die plek wordt gesport. Ik kijk een uurtje naar de Maandagavond Softball League, gemengde teams van vrienden of collega’s spelen hier de hele zomer. Relaxed, bud light erbij na afloop. Men is licht verbaasd een vreemde aan te treffen, deze wedstrijden trekken geen publiek. Maar de avond is mooi, de krekels krekelen dat het een aard heeft.

Als ik dan ook nog op weg naar mijn slaapplek een Half Price Book store vind, met precies wat ik zoek in huis, is de dag compleet.

Morgen volg ik de Yellow Brick Road naar Wamego.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s