NBU 49, Uh

IMG_6493

Vrolijk wakker vanochtend, op naar Hoover Dam en Lake Mead, weg van de gekte. Geen haast meer, nergens een afspraak, het is maar een paar uurtjes rijden van Las Vegas. Even een paar dagen genieten van de natuur en verder niks, even bijtrekken van de afgelopen drukke dagen. Dus voltanken, alle tanks legen, water inslaan en de was doen ergens. Dat is op zich al een ervaring. Ik vond online een adres in de buurt, ik vond die plek, maar de Conny die het jaren runde is nu kennelijk ergens anders actief. Op naar de volgende. Zo zie je nog eens wat van Las Vegas buiten de Strip. Zoals mijn kennis zei: buiten de Strip is het gewoon een stad als alle anderen. Overigens bleek de hoek naast mijn overnachtingsterrein een populaire ontmoetingsplek. De working girls waren om 8 uur al vrolijk aan het werk.

De laundromat waar ik belandde zat er duidelijk al heel lang, de bar ernaast was op dit vroege uur al of nog volop in gebruik. De dame die mijn pad kruiste toen zij naar buiten kwam keek wat wazig.

Toen ik eenmaal door had hoe ik mijn quarters in de automaat moest gooien was het verder een fluitje van een cent. Snelle machine, binnen een half uur was het gebeurd, dan nog even drogen en hup weg. Dit was duidelijk niet het deel van Las Vegas waar de welvaart van al die casino’s landt. De helft van de machines was aan reparatie toe, maar er was maar één andere klant, een oudere dame die haar spulletjes aan het vouwen was, dus genoeg plek. Arm of rijk, aardig was de jonge vrouw die de tent bestierde. Ik kon het gekochte water wel even laten staan tot ik mijn was naar de auto had gebracht, had ik daar een doos voor nodig? Terwijl ik wachtte op mijn wasgoed even ontbijten en de auto koelen, want dat was nog niet naar wens. En dat bleef niet naar wens, er kwam wel lucht uit de roosters, maar die was toch verre van koel. Bellen met de garage.  Wellicht een verkeerd knopje of handeltje? Was ik nog in Vegas, kon ik even langs komen?

Dus na het wassen een half uur door Vegas en weer naar de garage. En daar was het nieuws niet goed. Ik bespaar u de details maar waar het volgens hun op neer kwam: alles werkte prima toen ik bij hen vertrok, maar omdat het ene deel het nu deed kon het andere deel het niet meer aan. Want ja, mevrouwtje, oude auto.

Ik zal u verder ook mijn reactie op dit verhaal besparen. Zoveel directheid zijn ze hier in de VS niet gewend. Gevolg is wel dat ze nu heel hard bezig zijn om het vandaag nog voor elkaar te boksen. Als het mee zit om half vijf moet ik klaar zijn voor vertrek. Als het niet mee zit kan ik natuuuurlijk overnachten op hun terrein! Ik had echt geen zin een hele dag lamlendig bij die garage rond te hangen, waar ik me toch na een half uur al verbaas over het management, als ik zie hoe hard iedereen zich achter zijn bureau zit te vervelen. En thee hebben ze er ook niet.

Ik werd dus in een helderblauwe Ford Mustang met 450 paarden onder de kap, afgezet bij het dichtstbijzijnde resort, M. Nieuw en glanzend. Maar je mag er gelukkig in je korte broek naar binnen als je dat zou willen. En dat willen er veel.

Er is gelukkig ook gratis internet en er is een bank in de lounge met een wandcontactdoos in de buurt. Dat is dan tenminste nog iets. Straks maar lunchen. Lake Mead lijkt nog binnen bereik.

Om iets voor vier een belletje: het is gelukt, ze komen me halen. Met nog wat tips en trucs voor een voordelig vervolg rijd ik eindelijk de stad uit.

Nu sta ik op een primitieve camping. Ergens zou wifi moeten zijn, maar niet in mijn hoekje. Verder kun je je tanks legen, maar niet je rommel achter laten. De volgende optie was een RV-park dat op een te dicht bebouwde buitenwijk leek, dus dan liever hier in de föhnwind. Alleen moet je contant betalen en dat kan ik niet. De gastheer van dit kampje vertrouwt er op dat ik dan morgen zorg dat dat alsnog gebeurt, in de volgende plaats is een ATM.

Morgen weer eens wat schilderen.

Een gedachte over “NBU 49, Uh

  1. Wat een ramp die airco blijft een probleem! Is het nu inorde gekomen? Wij vinden het heel erg sneu voor je al die pech. Hopelijk nu afgelopen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s