NBU 47, Gekkenhuis

IMG_6399

 

Het is een vliegenval, deze stad. Iedereen wil hier zijn. Jong en oud, alleen, samen, een groep, gezin, gezond of ziek: alles loopt en sjokt hier rond. Het aanbod is zo groot dat kiezen lastig is. Om mij heen hoor ik daar voorbeelden van: ‘Waar te eten? Bij die Sandwich Shop dan maar, ik heb nu toch echt honger’. Maar nog even kijken wat er verder nog is.

Winkels voor allerlei goedkope souvenirs, T-shirts en korte broekjes met slechte teksten, overal kantoortjes die kaartjes met korting aanbieden. Allerlei grote namen, of eens-grote namen. De prijs reflecteert de populariteit. Waar ik heen wil is duur, of al net begonnen. Wat er nog is wil ik niet zien. Het is een vermoeiende omgeving, overal is herrie. In de junglebar, met een vrolijk begroeid plafond, brullen de leeuwen en apen uit volle borst. Daar komt de muziek dan nog bij. Voortdurend lopen mensen met grote zwabbers overal de vloeren te dweilen. Overal worden samples uitgedeeld, met verschillende trucjes. Ik beland in een stoel en krijg een nieuw middel gedemonstreerd dat mij zeker 10 jaar jonger zal maken. De linkerhelft dan, ter vergelijk blijft rechts hetzelfde. Volgens de mevrouw werkt het echt fantastisch, volgens mijn kan ik nu niet meer lachen zonder links iets af te breken. Ik beloof erover na te denken en maak mijn linkerhelft verderop weer schoon en beweeglijk. Dan maar oud.

Allerlei complimentjes moeten uitgedeeld. Een jongen die mijn kleinzoon kan zijn noemt mij Barbiegirl. U begrijpt, ik smelt direct voor zijn aanbod. Een Chippendale werpt mij bewonderende blikken toe in een poging zijn show te promoten. Hij heeft een goddelijk lichaam, maar zijn ogen zijn niet al te best. De vraag ‘where are you from?’ doet het altijd goed. Als die gesteld wordt met een niet Amerikaans accent is de kans groot dat ze het mijne herkennen. Porto Rico, Italie, Israel, ze komen overal vandaan, de happy hopefuls die hier proberen een bestaan op te bouwen.

De Fine Art Galeries verkopen vreselijke kunst, de kledingzaken zijn rustig, na negen uur lopen er stromen mensen over de loopbruggen en zebrapaden. De gekste winkel is de M&M winkel, voor de fans. Wat ze daar verkopen? Alles wat je niet nodig hebt en dat dan in M&M kleuren met logo. Serviesgoed, bekers, dispensers, sokken, babykleding, t-shirts, knuffels, sleutelhangers, briefpapier. En natuurlijk de M&M’s zelf: een muur vol kokers, pakt u maar. Als je heel graag wil, kun je in de rij gaan staan om de snoepjes van een persoonlijke tekst te laten voorzien. Er zijn 3D films, er is een Nascar van het M&M raceteam. Het is vier verdiepingen feest. En het is er druk. Voor de weknemers hier, de pushers, de ticketverkopers, de proppers, moet het een zwaar bestaan zijn zo in de hitte in de zomer. Overal lopen mooie blote meiden in verenkleed. Op de foto kost een tip, maar onder de twintig dollar vinden ze het magertjes. Het hele land draait om tips, en hier zeker. De werkdagen zijn lang, de onkosten hoog, het werk zwaar. Hoe voel je je na een dag in een te harde lawaaierige omgeving met duizenden mensen die aan je voorbij sjokken?

Overal maken mensen foto’s van alle lichten van reclames, versieringen en de auto’s. Als ik het tijd vind een taxi te zoeken ben ik net op tijd om te genieten van het waterorgel in de grote vijver voor het Bellagio. Nog niet zo groot als dat in Dubai, maar mooi.

De taxi zet mij af bij Monster, we zijn allebei gaargestoofd.

2 gedachten over “NBU 47, Gekkenhuis

  1. Ze moeten wat, die jongelui om je aandacht te trekken. Had er gelijk een leuk gesprek over met de jongeman die voor mij liep, die snapte ook wel dat ik gelijk om was! Subtiel he? Maar het zijn allemaal aardige jongen en meisjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s