NBU 46, Viva Las Vegas

 

IMG_6262

Veel groter kan de tegenstelling niet zijn. Ik ontwaak als de zon opkomt, rond een uur of vijf. Volkomen stilte. Zelfs de vogels houden zich hier erg bescheiden. Vanwege de jagers wellicht. Strak op schema heb ik om half zes alles klaar voor vertrek en doe ik de paar uurtjes naar Las Vegas. Het eerste uur nog koel, daarna stijgt de temperatuur snel. Er wordt een hittewaarschuwing afgegeven. 108 Fahrenheit vandaag. Vorig jaar was het ook zo heet, ook voor hier extreem, en dan sterven er mensen van de hitte. Nu hoopt men op bewolking in juli en augustus.

Zoals ik van Arkansas een verkeerde voorstelling had, zo heb ik dat ook van Las Vegas. Ik dacht dat aan te treffen in een platte kale woestijn, maar het ligt tussen de bergen. Bergen die hoger worden naarmate ik dichter in de buurt van Las Vegas kom. Het wordt een maanlandschap haast, weinig begroeiing maar weer imposante rotsen. Dan nader ik de Hoover Dam. Geen tijd om te bekijken, dat doe ik als ik hier wegga, maar de bruggen over de diepe canyons geven veel zijwind, dus opletten met Monster. Het is weer groots, dat landschap. Zonder veel gedoe bereik ik Campingworld, die mij koelte gaat brengen. Ze liggen aan het randje van de stad. Terwijl zij Monster op gaan knappen, probeer ik mijn laptop te herladen, maar hoe kom ik hier weg zonder wielen? Uber reageert hier niet, dus een taxi gebeld. Wat een vondst. Ik tref het met Byron, een wat oudere man, ooit begonnen als dealer in het MGM, maar vanwege doofheid nu op de taxi met veel plezier. Ik ga voorin zitten en we hebben een leuk gesprek dat half uur. Byron wil ook zeker weten dat ik op het juiste adres ben, want achter laten doet hij niet. Hij blijft zelfs even staan om te zien of het wel gaat lukken. En dat doet het, maar het heeft tijd nodig, dus Byron brengt mij naar de Strip en geeft mij zijn kaartje. Dan zoek ik eerst contact met de kennis die mij naar Las Vegas bracht. Die zit vandaag alleen in Californie, morgen is hij weer in zijn Bellagio. Ik graas wat hotels af. De casino’s, de winkels, de foodcourts. Het is veel, heel veel. In het Caesars Palace zijn de duurdere merken vertegenwoordigd, De PC Hooftstraat is er een miezerig straatje bij. In andere hotels zijn ook normalere zaken, met normalere prijzen. Bij he Flamingo stap je zo de gokzaal binnen. Je kunt ook slecht de uitgang vinden, niet geheel toevallig, ze laten je node gaan. Maar aan het eind van de middag is Monster gereed en kan ik ook mijn laptop op gaan halen. Nog wel wat zelf doen, maar de rekening is er naar. Byron brengt me weer, het is leuk om iemand te kunnen begroeten die je al eerder zag in een vreemde stad. We hebben weer een goed gesprek. Hij is ook niet blij met de huidige president. Ik moet de eerste nog spreken die het wel is, op de radio hoor ik ze wel. Hij luistert deze weken het Mueller Report via zijn bluetooth in de taxi. Ja, het zijn allemaal geen nieuwe feiten die hij hoort, hij is benieuwd naar het tweede deel. Lady Liberty, hier ook als beeld aanwezig, heeft het maar moeilijk de laatste jaren vindt hij. De Brexit nemen we ook even door, hij wil weten of dat voor ons invloed heeft.

Dan de volgende uitdaging: waar te overnachten? Een dure hotelkamer heb ik geen zin in, een campground eigenlijk ook niet. Dus sta ik nu op een parkeerplaats waar meer RV’s staan, tussen de vrachtwagens. Goed geregeld, tegen een billijke vergoeding, met een pasje op het voorraam. Dus is er ook controle. Ook kan ik voor vertrek nog even voltanken en dumpen zonder gezoek. Wel zo handig. Als kers op de taart staat er een brievenbus voor het kantoortje. Daar gaan weer wat kaarten in, ik doe het in stukjes. Wilt u er ook een? Even doorgeven dat adres, dan komt hij eraan!

En nu ga ik mij opfrissen en eens zien of de lichtjes van Las Vegas zo mooi zijn als iedereen zegt.

Een gedachte over “NBU 46, Viva Las Vegas

  1. Prachtig aan komen rijden naar Las Vegas in het donker, alsof je een fata morgana ziet. Zo gek. Kort gelden nog een film zitten kijken van de Las Vegas stampend.
    Wel Circus Circus dien he, die vond ik echt de leukste. Heel veel spelletjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s