NBU 31, Galveston

 

20190527_153039Memorial Day, dus een soort van zondag. We besluiten er een uitjes-dag van te maken. Eerst naar BestBuy, voor een bakcup camera. Dan rijden we naar een nieuw geopende vestiging van een zaak van een vriend van mijn gastheer. Het is een slim concept. Gokken is hier illegaal, er zijn in Texas geen casino’s. Maar er zijn wel gokkers. Hier speel je voor het goede doel, en dan mag het. We spenderen een uurtje en wat geld in de fris en vrolijk ogende ruimte en concluderen maar weer: gokken is niks voor ons.

Daarna naar het NASA Space Center. Althans, het oude, nu voor bezoekers. De aanwezigheid van dit centrum maakte dat het gemiddelde IQ hier de hoogste van het land was. Nu kun je de gebouwen langs in een treintje, maar wij beperken ons tot het bekijken van alle hardware die hier staat. Dat betreft dus ook het echte vliegtuig en de test Space Shuttle. Alles uiteraard met filmpjes en foto’s. Voor kinderen is hier het walhalla aan slimme spelletjes en ervaringen. Ik koop een sweatshirt met logo voor neefje, gastheer twee spacepakken voor zijn tweelingneefjes. Dan door, naar Galveston. Een eiland dat voorbestemd was om de grootste stad van het zuiden hier te worden, tot een orkaan de handel dwars zat. En daarna nog een paar keer. De grote dan, de kleinere orkanen kijken ze hier niet van op.

Er is een strand over de hele breedte, en dat wordt goed gebruikt. Op deze mooie vrije dag ligt het vol. Allemaal onder kleurige parasols, met koelbox onder handbereik. Vanaf een oude pier kun je vissen en er wordt ook flink gevangen als wij een dek hoger met een drankje zitten te genieten van de frisse bries en het uitzicht. Daarna nog naar een stiller strand, waar ik schelpen vind, en genieten van de mooie oudere houten huizen van alle zachte kleuren hout, met rijke versiering. Na een Gumbo maaltijd met garnalen rijden we weer terug naar het noorden de stad in. Met iedereen die ook een dagje uit was, dus een file ontbreekt niet aan het vermaak.

Als we iets na acht uur thuis komen concluderen we: het was een mooie dag, maar wel weer wat lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s