NBU 32, Rijbewijs, part one

IMG_4141

Ik spendeer deze ochtend een dik uur aan het maken van proeftests voor mijn rijbewijs. Dat gaat gesmeerd. Ik slaag bij alle pogingen tot ik zelfs foutloos kan antwoorden. Dan wil ik een echte maken maar dat kan alleen als ik het hele pakket inkoop, wat gezien mijn leeftijd en ervaring niet nodig is. Maar zien hoe het gaat dan. Vervolgens doe ik een Drivers Awareness Test. Drie video’s stampen het er in: niet alleen drinken en rijden is gevaarlijk, gebruik van je telefoon tijdens het rijden is dodelijk, voor jou en anderen en vernietigt levens. Slachtoffers, daders en nabestaanden vertellen hun verhaal en laten zien wat het laatste bericht was dat werd verzonden voor het fatale ongeluk. Lol, where r, what are you up to. En dan een gestopt leven of een leven met grote hindernissen. Het hakt er in, hopelijk helpt het.

Dat certificaat heb ik binnen in ieder geval plus een afspraak om nog maar eens een poging te wagen alles rond te krijgen. Mijn gastheer neemt een halve dag vrij om mij te vergezellen en te bewijzen dat ik hier echt ben (vraag het me niet), wat weer ontzettend aardig is. Maar het is ook de enige manier om van me af te komen binnen afzienbare tijd.

Ik probeer nog een garage te vinden voor de dash AC, maar dat zal ik verderop moeten doen, de tijd ontbreekt om het hier te doen voor 6 juni, en dan wil ik toch echt in de Antilope Canyon staan in Page. Las Vegas maar proberen: dat lukt, 11 juni gaat Monster naar een garage in Vegas. Wie kan dat zeggen? Nog twee weekjes zweten.

Om 15.00 uur heb ik een aardige, rustige meneer achter zijn bureau, die stap voor stap alles afpelt. Vele malen geef ik mijn naam en adres op en teken ik het een en ander. We overhandigen document na document, steeds is het goed. Tot ik zover ben dat ik de test kan gaan doen, als die klaar en geslaagd is heb ik een learners permit waarmee ik rijexamen kan gaan doen. Ondanks het feit dat deze echte test iets andere vragen stelt dan de proeftests die ik vanmorgen draaide, slaag ik na 10 minuten en 38 seconden; niet perfect, maar ruim voldoende. Nu heb ik dan twee van de drie papiertjes. We zijn allebei blij. Ik maak gelijk een afspraak met een rijschool in de buurt. Morgen om 11.00 uur kan ik afrijden, als het meezit ben ik hier vrijdag weg.

Als dank voor het verpozen kook ik deze avond een favoriet bietjesgerecht, de gastheer maakt zijn befaamde aarbei-toetje. We kunnen allebei terugzien op een nuttige dag met positieve resultaten. Op naar morgen.

4 gedachten over “NBU 32, Rijbewijs, part one

  1. Dan is de verzekering voor de verhuurder, en betaal je die via de huur. Ook als je je eigen wagen meeneemt is het je NL verzekering, dus dan is dit neit aan de orde. Ik weet of niet of het in alle staten zo is. Sommigen zeggen van wel, anderen van niet. kam het neit tegen in mijn onderzoek vooraf. Maar wel weer en avontuur dat je op je doorsnee vakantie niet meemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s