NBU 28, Dubbele zonsondergang

IMG_4113

Ik rijd net voor Lake Charles als om drie minuten voor acht de zon ondergaat, net achter de hoge steile brug. Als ik die brug op rijd, komt de zon weer boven de horizon, en aan het eind gaat hij weer onder. Bijzonder, als deze hele dag. De stoel naast mij is leeg, achter mij ligt een stukje Monsterhuid. Vroeg in de ochtend werden we wakker op ons paradijselijke plekje in Shepard Park. Geen beer had zich laten zien. Ontbijten, afschakelen, gas uit, koffertje gepakt en vier uur om het vliegveld in New Orleans te bereiken, een ritje van minder dan twee uur.

We rijden weg over de goed onderhouden wegen in deze wat sjieke buurt. Ik voel een hobbel in het rijden die de weg niet verklaart. Op de I90 maar eens even kijken. Monster heeft zes banden, als ik parkeer voor een bankgebouw zie ik dat een van die banden stukken mist. Aha, dat verklaarde dat rare zwarte stof iedere keer in het toilet. Nog even en heel het loopvlak zal vertrekken en zich voegen bij de duizenden loopvlakken die hier al op en langs de weg liggen. Ik bel de AAA en iedereen doet zijn best, banden vinden, hier krijgen, iemand die ze er op zet, want de achterbanden zijn dubbel en je vervangt ze samen. De manager van de bank komt na een tijdje eens kijken of het wel goed met ons gaat. Ik verzeker hem dat we niet bezig zijn een overval voor te bereiden maar wachten op de wegenwacht. Ik ontvang regelmatig telefoontjes van de AAA of er al iemand is, en uiteindelijk, om half twaalf, komt er een pick-up met twee man en twee banden aan. Onze uiterste tijd van vertrek om nog kans te maken op de vlucht is 12 uur, en dat vind ik zelf al rijkelijk aan de late kant. No worries, Miss Linda, we will fix this. Binnen een half uur zitten er twee nieuwe banden om. Welgemoed maar haastig  vertrekken we van de parkeerplaats. Ik rijd zo snel ik kan de I10 over, iets meer dan 70 mijl per uur. Wat best veel is voor zo’n kameel. De tien minuten die we over hebben om het te halen worden langzaam opgegeten, als ik de prachtige dubbele brug naar West New Orleans overrijd, zijn er nog maar vijf over. Moet lukken nog. Vier kilometer voor het vliegveld staat er vijf rijen verkeer muurvast.

Die vlucht wordt het dus niet, wel die van een paar uur later naar Houston, en de volgende dag naar Amsterdam. Dus reisgenootje gaat, zonder koffertje, met het vliegtuig, en ik rijd er achteraan met Monster. Het is dit weekend Memorial Day, maandag heeft iedereen vrij. Dat zorgt voor veel verkeer op de weg. Dat gecombineerd met veel wegwerkzaamheden en veel ongelukken maakt dat het allemaal niet erg opschiet. De laagstaande zon verwarmt Monster van binnen en van buiten. Maar goed, onze gastheer in Houston ontfermt zich over de invlieger, ik zal er ooit wel komen. Alles verder prima. Ineens een klap en geflapper. Een stukje huid van Monster is losgeschoten van al het gerammel, het wordt hem te veel op zijn oude dag kennelijk. Ik leg het achterin, rijd verder en zie die dubbele zonsondergang. Als ik na tien uur Houston binnenrijd, is Downtown wonderschoon van alle lichtjes. Wat ook opvalt: waar ik eerst die snelwegen in Houston meed als de pest met Monster, neem ik ze nu fluitend. Iets na half elf rijd ik door Alabama Street, waar een uitgelaten stemming heerst, belt mijn gastheer om te zeggen dat hij de beoogde parkeerplaat vrij maakt en parkeer ik Monster, met twee nieuwe schoenen en met een stukje minder huid voorlopig in Houston. Eerst mijn rijbewijs halen hier, dan gaan we verder.

Be careful what you wish for! Of om het met mijn gastheer te zeggen: “Well, you have had your adventure!”

3 gedachten over “NBU 28, Dubbele zonsondergang

  1. Jeetje, je gastheer heeft gelijk. Een avontuur is het. En nu het Texaanse rijbewijs. Goed dat je drie maanden voor de vakantie heb uitgetrokken. En dat je zo’n gezellige gastheer hebt gevonden. En nu zonder je reisgenootje verder. Ze vind het vast erg jammer dat ze terug moest naar Nederland. Jij ook, denk ik. Veel plezier met je reis verder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s