NBU 11, Hit the road

IMG_2468 2.jpg

Hit the road Jack, zong Ray Charles toen ik iets na achten Houston uitreed op de Interstate 10 East. De cowboymuziek van Texas maakte ruimte voor R&B, Soul en Motown. De hoogbouw van de stad werd ingeruild voor het vlakke groene land van de Bayous en de delta van de Mississippi. De weg was lang, recht en niet al te druk. Voornamelijk die grote Amerikaanse trucks in mijn achteruitkijkspiegel. Tijd genoeg om New Orleans op tijd te halen en af en toe te stoppen voor een ommetje. In het plaatsje Scott bijvoorbeeld, bij Lafayette, dat zichzelf het eerste stadje in het Westen noemt, en dus voor mij het eerste plaatsje in het oosten was. Een oud spoorrijtuig onderstreept het, en een nagebouwde schuur die het historisch centrum is, volgens een bordje. Dicht helaas.  In een uitspanning waag ik mij aan boudins, de regionale lekkernij, waarvan ik maar niet kan achterhalen bij de verkoopster wat ze zijn. Ze kan me alleen vertellen in welke soort men ze verkoopt. Ik kies de regular en een crawsfish. De crawfish smaakt naar uh, ja, geen crawfish. En als ik aan de regular begin zie ik tot mijn schrik op het etiket staan: varkensvlees, lever, green onions. Ik haat lever. Maar ik maakte me voor niets zorgen, het smaakte nergens naar. Het had iets weg van een nasibal, maar dan zonder smaak en heel heet. Ik hoop dat de kraaien in Scott boudin lusten. Ze wijden er hier jaarlijks een festival aan.

Af en toe vlogen er koereigertjes over. Af en toe een blik op bootjes in de bayou, bij de San Jacintorivier liggen de rivierbarges bij bosjes. Meer naar het oosten staat de snelweg vaak op palen, dwars door en over het grote moeras, over Henderson Lake. Bij Baton Rouge rijd ik voor het eerst over de Mighty Mississippi, die doorkronkelt tot New Orleans. Langs de kant veel reclame voor alles wat Cajun is, inclusief het alligator-knuffelen.

Ik kom ruim op tijd en zonder problemen aan op het vliegveld van New Orleans. Jaren zestig, veel bruin en oranje, en een Cajunduo op het podium dat de stemming er in houdt. Als de mannen echt nodig zijn, zijn ze vertrokken helaas, en de weinige gelegenheden voor een kopje koffie of thee en iets te eten dicht. Boven Houston is inmiddels een enorm noodweer losgebarsten, net als over grote delen van het Midwesten. Een aantal vliegtuigen, dat rondjes moet vliegen, vliegt naar New Orleans om te tanken. Van dan af ontvouwt zich een drama van slecht management, dat er voor zorgt dat mijn zusje uiteindelijk 8 uur later dan gepland, hongerig en dorstig, moe en overstuur aankomt met de ander passagiers van haar vlucht. Op het vliegveld hier liggen de mensen dan inmiddels te slapen op de vloer, als ze tenminste niet tot die kleine elite behoren die door klagen een voucher voor een hotel weet te bemachtigen. Kregen sommigen hier nog, op verzoek, een flesje water en een koekje, in vlucht UA 2241 stopte de service onmiddellijk na de eerste landing, evenals de informatievoorziening.

Maar goed, we zijn er nu, en als we allebei een beetje bijgetrokken zijn zullen we, met het oude trammetje dat hier voor de deur stopt, vanuit dit oude hotel, de stad gaan verkennen. Gisteren al een klein voorproefje van genomen, benieuwd wat ik er vandaag van vindt. Things to do today: een heel boze brief naar United Airlines schrijven, een maatschappij die ik u van harte afraadt.

 

 

 

 

2 gedachten over “NBU 11, Hit the road

  1. En met zusje Hélène het grote avontuur tegemoet. Wanneer komt het beest in beeld? Ja en die boudins : die waren goed voor je lijn. Hier in Nederland zit iedereen nu naar Ajax en de Spurs te kijken. Ook heel erg spannend, als je van voetballen houdt. Ik niet.

    Like

  2. Ze verloren in de laatste minuut, Cruyff zou zeggen een doelpunt te weinig genaakt.
    Die slecht service, hoe zou dat komen. Te lage salarissen en 3 baantjes nodig. Nog een eind reizen naar huis. Er valt nog veel te ontdekken lees ik in dat enorme grote land.
    Gelukkig een happy landing, in het tornado season . Hou ze in de gaten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s