NBU 10, Can I help you, officer?

IMG_2423U heeft natuurlijk allemaal wel eens een film of serie bekeken waarbij iemand aangehouden wordt door een Amerikaanse politieagent. De held (of boef) hoort, Weeeuw, kijkt in de achteruitkijkspiegel, zet de auto langs de kant van de weg en blijft dan keurig zitten tot de agent zich aan het linkerraampje meldt. Ik wist dus wat me te doen stond toen ik die weeeeuw vanmorgen achter me hoorde: vriendelijk glimlachen. Ik trof het met de agent, hij wilde weten hoe mijn dag was, waarop ik hem vertelde dat dit een unieke gelegenheid was, waarbij ik voor het eerst van mijn leven door een Amerikaans politieagent aan werd gehouden. Kennelijk had ik ergens de afslag genomen vanaf de verkeerde rijstrook. Dat mag ik nooit meer doen. Ik kan u dus uit ervaring vertellen dat wat u ziet in de series erg op de werkelijkheid lijkt, maar ik had het dus getroffen met een aardige agent.

Nog wat laatste zaken opgepikt, onder meer antimug en een ehbo-koffertje. Toen weer terug naar huis, de AAA bellen om te vragen waar mijn lidmaatschapsgegevens waren en ze mijn Amerikaanse nummer door te geven. Er bleek een mail niet verstuurd te zijn. Kaartje komt er aan. Als ik weg ben. De jonge vrouw aan de telefoon wilde weten waar ik vandaan kwam en meldde toen dat zijn van Nederlands-Indonesische afkomst was. Ik kon haar in de taal van haar ouders bedanken. Ik schreef het hier al eerder: we reizen om mensen te ontmoeten.

Toen nog even wandelend de wijk in naar een tweedehands boekhandel. Boek van een kilo gekocht, voor mijn gastheer. Zojuist de huurwagen op gehaald voor de eerste week, zo groot als de laatste in Zuid-Korea. Mijn laatste avond hier, morgenvroeg neem ik de I10 naar Louisiana, die mij zal brengen tot het vliegveld van New Orleans. Daar vind ik dan mijn zusje, dat mij de komende weken gezelschap gaat houden.

 

5 gedachten over “NBU 10, Can I help you, officer?

  1. Wat een leuk vehaal !! Wat een bof met zo,n aardige agent die zijn er gelukkig ook genoeg.
    Geniet van je prachtige reis !!!!!

    Like

  2. Gezellig en interessant om je dagboek zo mee te kunnen lezen. De VS is toch een heel fascinerend land met de aardige mensen en de hele mooie natuur. En veel meer natuur dan de grote stille heide van Dwingeloo.

    Alvast een hele leuke tijd met je zusje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s