NBU 8, The Great Outdoor

 

IMG_2324.jpg

Op zoek naar Bear repellent bezoeken we The Great Outdoor. Niet dat ik hoop een beer tegen te komen, het helpt tegen allerlei gespuis. Een ervaring, zo’n winkel. De afmetingen van een voetbalveld, met verschillende afdelingen. Voor mij het meest interessant: de jachtafdeling, want dat hebben wij niet. Alles wat je kunt bedenken en nog veel meer waar je zelf niet op zou komen. Zo had ik nooit bedacht dat er opvouwbare schommelstoelen zouden bestaan. Maar je wilt immers bij de BBQ een beetje comfortabel kunnen genieten van je zelf geschoten hert.

We gingen vandaag met de pick-up truck en ik hoefde niet zelf te rijden, dus meer tijd om goed om me heen te kijken. Er wonen hier tien miljoen mensen en ze nemen de ruimte. Sjieke buurten met veel gras, naast straten met garages en kerken. Hoogbouw, veel ziekenhuizen (daar zijn ze hier bijzonder goed in), uiteraard banken, en meer kerken. En overal, werkelijk overal grote shoppingmalls. Slecht één straatje zag ik met iets wat we in Nederland een winkelstraat zouden noemen, met kleine diverse winkeltjes, maar volgens mijn gastheer zat daar de klad in en kwam daar niemand meer, althans niemand met geld.

Vandaag ook de eerste dag met stralende zonneschijn, nadat er vannacht werkelijk een hoosbui overging. Het restje van de tornadostoring denk ik.

Daarna, het is inmiddels zaterdagmiddag, tijd voor een beetje toerisme. Ik wandel onder de brede eiken naar de Menil Collectie hier vlakbij. Een kunstverzameling door twee Franse vluchtelingen bij elkaar gebracht en geschonken aan de stad. Vijf gebouwen zijn er, vlak bij de Rothko Chapel, die helaas net voor een jaar is gesloten. Prachtige serene gebouwen met natuurlijk licht. Een verrassende collectie met alle groten der aarde, en vaak wisseltentoonstellingen. De moeite van het bezoeken meer dan waard. Dan slenter ik terug. Langs die oude eiken die twee keer per jaar hun blad verliezen en dus het hele jaar groen zijn. Langs een stukje pocketprairie met veel bloeiende wilde bloemen en heel grote vlinders. Langs mooie oude huizen met veranda’s. Langs hagedissen in de bloeiende hagen, vogels in de brede bomen met oranje buiken en zelfs een eekhoorn. Opgetogen vertel ik dat mijn gastheer. Die is niet onder de indruk, als ik achter op de schutting kijk zal ik ze ook wel zien, volgens hem. Onkruid is het. Overal zitten mensen in het gras, of aan bankjes bij cafeetjes in de wijk. Na die paar dagen regen, en terwijl de temperatuur nog iets onder de dertig is maar zonder de vochtige lucht van afgelopen dagen geniet iedereen van deze vrije zaterdag.

2 gedachten over “NBU 8, The Great Outdoor

  1. Wat een schitterende laan met die mooie bomen. En het weer is daar veel beter dan hier. Nul graden hier en zelfs bij mijn nichtje in Italië was het weer BRUTA! En je bent niet gelijk de eerste dag samen met de Tornados en het monster omver gewaaid. Het gaat helemaal goed.

    Ik zal deze keer mijn e-mail en naam invullen, dan komt het bericht vast ook nog bij jou.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s