NBU 6, Walmartians

IMG_2293.jpg

Met een grijns van oor tot oor rijd ik over de de Kathy Freeway, op weg naar de eerste kennismaking met het Monster. Willie Nelson op de radio, grote Amerikaanse trucks links naast mij. De ochtend begonnen met bij Verizon mijn telefoon goed te krijgen. Hij bleek het wel te doen, maar de vriendelijke verkoper had mij gisteren een verkeerd nummer meegegeven. Dan kun je lang bellen, maar mij krijg je niet aan de lijn. Omdat ik ruim voor openingstijd voor de deur stond, eerst bij Trader Joe’s wat vers fruit en humus gekocht. Ik schat dat er zestig soorten in de schappen stond. De tulpen doen $ 9.99 een bosje.

In een buitenwijk ergens staat mijn auto helemaal achteraan op het terrein, dus de manager vraagt of ik daar met mijn auto heen wil rijden? Ik denk dat ik die 100 meter te voet wel red. En daar staat hij dan, mijn Minnie Winnie. Hij is weliswaar bijna de kleinste op het terrein, ik vind het een monster. Ik kijk alle kastjes na, check welke accu’s ik nodig heb, haal het beddengoed af voor een opfrisbeurt en krijg een (oudere) tomtom cadeau omdat ik de gamin in mijn leenauto niet aan de praat krijg. De tomtom wil mij graag de weg wijzen in California, Houston Texas staat niet in zijn lijstje. Maar ik heb natuurlijk altijd nog Maps/Kaarten, met die vriendelijke jongeman die mij ook in Zuid-Korea zo goed de weg wees. Het komt tot grappige aanwijzingen. 11th Street heet bij hem 11 Te Ha street, ook de gh geeft wat problemen. Maar hij wijst wel goed. Nadat ik doorheb hoe de bordjes zijn aangebracht hoef ik ook niet steeds vierkantjes te rijden omdat ik afsla waar dat niet nodig is.

Na de bezichtiging van het Monster weer de Kathy Freeway op terug naar Donwtown, naar de Walmart. Het is gelukkig rustig binnen, dus ik kan op mijn gemak alle paden twee keer af op zoek naar van alles en nog wat: stoeltjes, sponzen, pindakaas, toiletpapier, reservelampjes, een uitvouwtafel, borden, bekers en bestek, zeep, olijfolie, general purpose lijm. En een handig setje met van alles en nog wat gereedschap voor een prikje.

Alle plastic zakjes staan inmiddels op mijn slaapkamer. Straks even inventariseren wat er al is en wat er nog moet komen. Morgen maar naar Home Depot. Nu pauze met zelf meegebrachte thee en op de TV reclame voor anti-kanker chemo middelen, met melding van alle bijwerkingen.

Een gedachte over “NBU 6, Walmartians

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s