Wie verre reizen maakt…. 15, Reünie, 13 september

P1015755.jpg

Verhuizen vandaag, want ik kwam natuurlijk voor een huwelijk. Vandaag komen we allemaal samen in een appartement een paar wijken noord van waar ik nu zit. Men is onderweg vanuit elders in Seoel, Nederland en Jeju Do. Ik krijg nu al niet meer alles in de koffer, en ik ben hier nog maar net. Dat wordt per post versturen vrees ik. Rond de middag zit ik met een kopje thee, een Engelstalige zender aan, dit verslag bij te werken.

Om half twee arriveert het bruidspaar, lunchen we, wordt de rest van het gezelschap opgehaald en ga ik nog even sightseen. Bukchon Hanok dorp is het doel. Ik zit nu aanmerkelijk dichter bij de stad, dus ik heb nog een halve middag om te genieten van de traditionele gebouwen, de toeristen die in gehuurde kleding door de wijk lopen (gratis toegang tot het paleis naast de wijk als je dat doet), koop een cadeautje en moet al snel weer terug. Geen tijd voor het ruime aanbod aan Folk Art, Asian Art, Tea and Coffee Art en de vele andere musea en galerieën die hier gevestigd zijn. In mijn nieuwe onderkomen is inmiddels iedereen gearriveerd als ik aankom. We gaan gezamenlijk aan de Koreaanse BBQ die avond, slaan wat proviand in voor het ontbijt en dan vallen de nieuw aangekomenen om door de jetlag en de rest gewoon door de lange dagen die er worden gemaakt. Morgen met zijn allen naar het mooiste en grootste paleis hier, met een toer door de Secret Garden. Het kaartje dat ik vele malen vergeefs geprobeerd heb te boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s