Wie verre reizen maakt…. 16, Changdeokgung Paleis, 14 september

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ondanks het nakend huwelijk heeft het bruidspaar tijd om samen met ons het belangrijkste paleis van Seoel te bezoeken. De geheime tuinen zijn de grote attractie en alleen onder begeleiding te bezichtigen. We zijn dus op tijd deze ochtend, de gids legt in keurig Engels uit waarom die plek zo bijzonder is. Dit was de plaats waar de Koninklijke familie haar vrije tijd doorbracht. Ze woonden in het paleiscomplex buiten deze ommuurde ruimte, maar men wil wel eens op zichzelf zijn. In het oorspronkelijke bos werden bibliotheken, ontvangstruimtes, paviljoens en vijvers aangelegd. Alles zo dat het lijkt of het toevallig tot stand is gekomen. Geen perken met bloemen, maar een zo natuurlijk mogelijke omgeving, als bij toeval. De architectuur versterkt hier de natuur, dat was het idee en dat is goed gelukt. Door een handige app kom ik achter de naam van een aantal ons onbekende struiken, er is gelegenheid tot het maken van foto’s, en als er nog een steile helling rest besluiten we de korte rechte terugweg te nemen, vanwege de kleintjes in ons gezelschap. Daar lopen we dan vrijwel alleen het terrein nog eens terug en genieten daarna nog van het echte paleiscomplex, met gebouwen die dubbel hoog zijn. Ook hier boffen we, we kunnen de troonzaal van binnen bekijken; meestal kom je niet verder dan de drempel, maar nu mogen er 30 mensen naar binnen, schoenen uit. Binnen is het vooral leeg, meubels zijn er niet. Achter de verhoogde troon het symbool van koningschap, vijf blauwe bergen.

Daarna delen we ons op, de kindertjes naar een parkje ergens, de rest eerst lunchen en dan de bruidegom naar het appartement, de bruidsvader op fotosafari en wij naar een winkelstraat op jacht naar moderne hanbokkleding. Waar laat ik het allemaal straks?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s