Wie verre reizen maakt… 5, Duikdag 2, 4 september

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVroeg er uit, om rond half acht in de skiff naar de eerste duikstek van de dag te gaan, Ngerchong outside. We zien langs de wand massa’s vis. Veel big eyes, two spot snappers en andere grote vis als trevallies. Helemaal op het eind een gigantische ram op een tank. Mijn buddie waarschuwt dat bovenop een grote school bumphead parrot vis zit. Groot, groenblauwgrijs met vier witte tandjes en grote schubben, zien ze er uit als voorwereldlijk en stokoud. Ze zijn zo groot dat ze voor ons niet bang zijn, dus ik kan een stukje met ze mee zwemmen, fotograferen en filmen. De tweede duik op dezelfde plek iets verder op. Zonder bumpheads dit keer, maar om dat te compenseren een kleine spotted eagle ray, een napoleon wrasse, een white tip komt langs en een bal fuselier vis om het af te maken. Na de duik op het achterdek, genietend van het uizicht; de eilandjes die verdwijnen in de regen, het getrommel op het dak. Dan draait de boot op het tij en moeten we vluchten. Binnen is inmiddels iedereen aan de getoaste broodjes met pindakaas begonnen. De tweede middagduik wordt een schemerduik langs de wonderwall. In een trage driftduik gaan we langs helling en wand. Ik zie een zeer kleine blue dragon en een minuscule witte platworm. Zelf vind ik een schelp onder een rots en alle komkommers zijn er in soorten en maten vanmiddag.

Hoewel ik na het diner bijna op de bank in slaap val, toch maar de nachtduik gemaakt. Die wat matig is, wat mij betreft. Er vindt iemand een kwalletje maar ik ben daarvan te ver vandaan. De tweede groep vindt twee grote slakken, maar daar zit ik niet bij. Zelf vind ik een olijfschelp en wat kleine zeesterren. Het ontbreekt totaal aan garnalen, krabben en wat nachtduiken anders zo leuk maakt. Na afloop ben ik zo moe, dat ik na het wisselen van de batterijen het voor gezien houdt, in de hoop wat verloren slaap in te kunnen halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s