Wie verre reizen maakt…. 4, Duikdag 1, 3 september

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Half zes mocht ik er uit, eerste badpak aan, ontbijt wordt geserveerd met een eitje naar keuze. Omdat we eerst van alles moeten weten is de eerste duik een uur later en vervalt de nachtduik. Dus slechts vier duiken. Als checkduik een Japans oorlogswrak, Helmet genoemd naar wat men er vindt. Behalve die helmen, maskers, veel dieptebommen, flesjes, een vliegtuigmotor en ander onderdelen, waaronder een urinaal, met een klein logo van een adelaar op de wereld. Mijn oren doen of ze al een week hebben gedoken en zitten zonder problemen op 20 meter in no time. Zicht redelijk voor die plek, veel koraal, een neurobranch.

Na het duiken een warm handdoekje, een fles water en vers fruit in de skiff die bij terugkomst met alle inzittenden omhoog langs het achterschip gelift wordt, zodat wij zonder problemen uit kunnen stappen. Als de bel gaat begint het hele circus opnieuw, en weer een groter en nog meer begroeid wrak, met op een achterast een massa anemonen met tomatenanemoonvis, veel gelegenheid tot het maken van foto’s. En dat was dan alleen nog maar de ochtend. Warme handdoek aan boord, warme chocolade met mashmallow, opfrissen, aankleden, lunch met heerlijke soep, uurtje rust en ’s middags twee wandduiken. Bij de boot jonge blacktip reefsharks, prachtig oranjegeel met scherp zwarte punten. Veel vis, af en te een slak, een gigantisch grote potatogrouper,  een paar schildpadden, een jonge blacktip in een klein grotje de enige van het nest die er nog zit. Barramundi volwassenen, eilinten van nudies, allerlei rifvissen, prachtige zachte, harde en waaierkoralen. Ondertussen houden verschillende duikmeesters ons in de gaten, en zwemt er een rond om foto’s en film te maken van ons, dus af en toe wordt je uitgenodigd te poseren achter een mooie voorgrond. Na de tweede ochtendduik zigzaggen we tussen een paar van de honderden onbewoonde eilandjes, in een lichte zon, met azuurblauw water, witgrijze rotsen en groene jungle op de paddenstoelrotsen, ze lijken te zweven boven het water Het is dat de boot lawaai maakt, anders had u me horen zingen. En jezelf inprenten: onthoud hoe gelukkig je nu bent.

Na vier duiken, veel uitleg over vandaag en morgen, drie prima maaltijden en snack tussendoor, een droge warme handdoek als je aan boord komt en een klein heet handdoekje als je uit het water in de skiff komt krijg je de indruk: beter dan dit wordt het niet. Maar dan moet dag twee nog beginnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s