Ochtend

Het leven begint hier vroeg op het resort, oplettend lezertje. Vanaf zeven uur ontbijt, soms iets eerder, betekent dat de keuken al vanaf zes uur in de weer is. De receptie opent om zeven uur. Daarna arriveert iedereen die met het duiken te maken heeft. Men komt te voet de steile weg af en groet vriendelijk naar het open restaurant. In het duikcentrum staan de flessen voor ons klaar, de namen op het bord van wie in welke boot. Sets worden opgebouwd door de duikers zelf en daarna aan boord gesjouwd. De spoelbakken waar na het duiken alles opgefrist en onzout wordt, worden met vers water gevuld. Voor de duik kun je hier op grote posters aan de wand bekijken wat er zoals te vinden is dat je niet eerder zag. De tuinman snoeit de struiken om te zorgen dat er bloei blijft, aan de zeekant zijn mannen in de weer met natuursteen en cement om een terras aan te leggen met uitzicht op zee. Later wil men nog een pier bouwen, het wachten is op de vergunning. Er heerst bij de duikers een sfeer van verwachting, weer een nieuwe dag die onbekende dingen kan brengen. Maar ook de beroepskrachten zijn vriendelijk en vrolijk, terwijl sommigen hier toch al duizenden duiken gemaakt moeten hebben. En toch wist ook duikgids Larry vanavond bij de nachtduik niet wat hij zag, toen hij me riep voor het meterslange ding dat op de zandbodem lag. Geringd, met pootjes en het kon zichzelf langer en korter maken als een regenworm. Nu maar eens uitzoeken wat het is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s