Bye, bye

Voor niet duikers wellicht moeilijk te geloven, oplettend lezertje, maar na 39 duiken de afgelopen weken begin ik net op stoom te komen. En nu moet ik al weer naar huis. De afgelopen dagen geweldige duiken gemaakt waarin ik veel en ook regelmatig nieuw spul gezien heb. De onderwaterwereld is waanzinnig, het is een voorrecht daar af en toe in te kunnen verblijven. Steeds meer valt je ook op. Hoe meer je duikt, hoe kleiner je gaat kijken. Dat kleine zandkleurige wormpje, dat minuscule visje dat met je camera niet vast te leggen is. Hé , is dat nu een kwalletje dat daar langs mijn masker zakt? Wat verdween daar in zijn holletje? Afgewisseld met de meest spectaculaire kleuren en modellen slakken, mantis garnalen, scholen grote vis. Tussen de duiken door lunchen, of nog even het zwembad in. Zodat we niet uitdrogen. Weinig kans op trouwens. Mijn drijfnatte duikspullen hangen uit te druipen. Het weer is regenachtig, de relatieve vochtigheid hoog, drogen doet weinig als de zon er niet direct op staat. Ik leen wel wat vuilniszakken morgen, nat kan het ook mee. Thuis gaat alles gewoon weer in bad, om vervolgens droog en schoon te wachten op de volgende duikvakantie. Vanavond een laatste nachtduik, en daarna afscheid genomen van gids Larry en de bootcrew. Mensen waar je dagelijks mee opgetrokken bent deze vakantie, en waar je je leven aan toevertrouwt.

Waar ik ook afscheid van moest nemen vandaag: mijn duikcomputer. Vers van een onderhoudsbeurt liet hij mij vandaag op twintig meter diepte in de steek. Nog nooit meegemaakt en thuis maar eens even bellen met het bedrijf dat die beurt voor zijn rekening nam. Eens zien wat de oorzaak is. Lege batterijen kunnen het niet zijn.

Nu thuis de vele, vele foto’s ordenen, de nieuwe vondsten determineren en administreren, nagenieten en alvast zachtjes na gaan denken over de volgende bestemming.

Een goede raad van mij: ga duiken. En als u al duikt: ga langs bij Magic Island en Oceans.

 

 

 

Een gedachte over “Bye, bye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s