Tuin

Zojuist met Desiree, mede-eigenaar van dit resort, een rondje tuin gemaakt. Er staan hier tientallen soorten hibiscussen, enkele, dubbele, kleine, grote, met lange stampers en in allerlei kleuren. Twee soorten jasmijn, groot en klein, geven tropische geuren. De vier bonsaibomen zijn een hobby van een van de onderhoudsmedewerkers. Er staan speciale kokospalmen en alles tiert welig. Vlinders fladderen onrustig rond, af en toe een mooie sprinkhaan, naast de alom aanwezige muskieten en  een enkele spin. Bij het rondlopen zag ik iets blauws wegflitsen: ijsvogeltjes zitten hier, en ook papegaai-achtigen. Die zijn zo vlug dat men niet precies heeft kunnen vaststellen wat voor soort. Maar ook vleermuizen, klein en groot, genieten van de vruchten in de tuin, zoals de amandelen die nu dan ook nergens meer te bekennen zijn; Ze eten het zachte groene schilletje. Maar ook: kolibries (tromgeroffel). Wie mij goed kent weet: die zag ik nog nooit maar staan op hetzelfde lijstje waar het Denise zeepaardje en de zeeslang op stonden. Dus wie weet. Ik ga hier vandaag gewoon heel stil op mijn terrasje zitten, wellicht kom ik ze tegen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s