Fanfare

Even wist ik niet wat ik hoorde vanmorgen,oplettend lezertje: deed mijn telefoon iets geks, speelde er ergens een bandje? Om even over zes hoorde ik statige trommels en fluiten. Buiten bleek het al net licht te zijn. Het was levende muziek, vanaf een prauw. Ik naar buiten, en velen met mij. Het was iets nieuws dus ik wordt niet iedere ochtend zo gewekt. Nog voor ik mijn camera had kunnen pakken waren de mannen al weer rondgegaan en kwamen ze nog een keer langs. Toen ze weer verdwenen naar waar ze vandaan kwamen werd het geluid overgenomen door de vele vogels hier, met op de achtergrond het zachte gebrom van de generator. De zon komt langzaam achter de wolken en boven de bergen achter ons uit. Overal ochtendstemmen van mensen die feestelijk aan de dag begonnen. Nog niet veel gedaan, maar deze dag kan al niet meer stuk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s