Wat opvalt

Maar weer eens twee dagen onderweg om vissen te kijken, oplettend lezertje. Ik weet, het is een afwijking. Stop-over in Hong Kong en landen in een voor mij nieuw land: de Filippijnen..
De vlucht was lang genoeg om vier hele films af te kijken en een vijfde half (flut film ook nog).
Hong Kong, waar ik maar kort de tijd had mijn aansluitende vlucht te halen, leek mij een prettig vliegveld met vooral veel ramen en geregeld kleine exposities over cultuur en industrie. Wat zij daar hebben wat ik eerder nooit zag: drinkfonteintjes met heet water. Geen idee of de lokale bevolking daar dan zelf thee van maakt of dat ze graag warm water drinken.
Nog redelijk fris begon ik aan het tweede deel. Het opstijgen bij Hong Kong geeft vergezichten van bergeilanden die opdoemen uit de ochtendnevel. Prachtig. Op mij to- do lijstje bijgeschreven: paar dagen Hong Kong en Macau.
Op het eiland Cebu aan het eind van de ochtend geland. Veel Australiërs hoor je hier om je heen, wat ook logisch is: dit is hun vakantiegebied, ze zijn er zo. Lang wachten bij de bagageband, maar uiteindelijk kwamen ze allemaal langs. Heel veel grote pakketten kwamen er uit de buik van het vliegtuig. Ik ben dan altijd nieuwsgierig wat het verhaal er achter is, maar dat mag u nu zelf verzinnen.
De chauffeur stond keurig op mij te wachten. Eerlijk gezegd heb ik deze reis nauwelijks voorbereid, dus ik had geen idee hoelang we onderweg zouden zijn. Het bleek mee te vallen, vanwege het verkeer, na twee en half uur arriveerden we al. Onderweg: veel stad, veel fietsen met zijspan en parasol als openbaar vervoer, veel bebouwing langs de weg. Alleen bovenin de bergen/heuvels was het open, met vergezichten over de dalen. Niet dat ik daar alles van gezien heb, want na bijna een dag niet slapen kwam hier de man met de hamer langs.
De auto stopte nog net niet in het zwembad van het resort. Resortje meer, negen kamers. In totaal zijn er nu 15 gasten en u kunt nog langskomen om de laatste kamer in te nemen. Een zelfstandig huisje heb je dan, met die heel trendy shutters en goed voorzien van horrengaas. Als welkom alle bloemblaadjes in een hartelijke tekst op mijn lakentje, dus voor ik kon gaan slapen moesten die wel opzij, samen met de frangipani die er ook lag. Na een paar uurtjes bijkomen het gezamenlijk diner. Heerlijk hoor, die saté, die garnalen fritters en die huisgemaakte limonade. Hier houd ik het wel een weekje vol denk ik.
Dus nu zit ik op mijn balkonnetje dit te bloggen, de shutters staan tegen elkaar open op de wind, straks aan mijn hoofdeind de kleine golfjes van de baai 10 meter verderop. En het mooiste: 95% kans op walvishaaien. Dat u het even weet.

Een gedachte over “Wat opvalt

  1. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt .. Maricel was jaloers ze zij het is daar erg mooi . En haar vader woon daar zij ze … nou zus heel veel plezier en we volgen je blogjes met veel plezier xxxx Renée

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s