Sukkel

Die fanfare van vanochtend, die reclame bleek te zijn voor het festival gewijd aan een heilige dat dit weekend losgaat, was geheel terecht. Op een spiegelglad zeetje togen we, drie duikers en gids Manuel, naar twee duikplekken deze ochtend. En vanmiddag met alleen ikzelf en Manuel, naar wandjes in de buurt. Een overvloed aan vis, drie soorten nudi’s, twee grote frogfishes. Een langouste. Een wolk baby-catfish, over het hol van snake eel heen. Sneek eel probeert de boel schoon te houden, catfish plompen zijn hol vol troep. Electic clams in een grotje. Vijf schildpadden. Goed zicht, verse ananas tussen de duiken door. En we duiken vanaf een prauw, dat is ook niet verkeerd.
Alleen een dingetje: tijdens de tweede duik zag ik luchtbubbels uit mijn extra licht komen. Dan weet je: dit is niet goed en ik kan er niets aan doen nu. Bovenwater de boel open, vier batterijen die ontploft zijn en allemaal vieze troep achterlaten. Waarom, waarom? Omdat ik vorig jaar het advies van de fabrikant opvolgde en de afsluitring heb verwijderd. Lang onder druk staan rekt onnodig uit en verkort de levenstijd. Ja, maar dan moet hij er natuurlijk wel weer in, als je weer gaat duiken. En sowieso moet je voor iedere duik de ringen inspecteren. Ja, dat moet, maar dat deed ik niet. Nu zijn er vier nieuwe batterijen in bestelling en ben ik in de weer gegaan met wattenstaafjes en alcohol om het binnenwerk schoon te maken. Maar goed dat er geen nachtduik in de planning was vandaag.
Maar altijd nog liever een sukkel met ontplofte batterijen dan een slimmerik thuis op de bank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s