Nobel Ledger, week 4, dag 2, Wildflecken

Hoe ziet onze dag er uit, hoe verhoudt ons ritme zich tot het battle rythm van de oefening? Ik word wakker voor zessen door mijn buurvrouwen, die een uur eerder aantreden dan ik. Om half zeven uit bed, om zeven uur op weg naar de messroom. Tien minuten stevig doorstappen. Vaak met goed weer, maar de afgelopen dagen ook wel in een miezerregen. Een ontbijt aan lange houten tafels op lange houten banken. Aan het andere eind van de tent weer er uit en tien minuten marcheren naar het werkgebouw. De ochtendbijeenkomst begint om acht uur, een uurtje later dan die van de militaire scripters in de kerk. Daarna naar onze diverse kantoren om te bezien wat er vandaag moet gebeuren. Bellen, mailen, telefoneren, coördineren tussen verschillende kamers of gebouwen. Als het een beetje mee zit denk je er aan thee te drinken of een fruitje te eten. Om twaalf uur de mars naar de eettent, lunch. Om half een weer terug, aan het werk. Soms slaat iemand een lunch over of laat wat meebrengen, vanwege de drukte. De avondbijeenkomst is om zes uur. Mijn charmante assistente Gulia wil niet te vroeg eten, ik ook niet, dus wij eten daarna, de meesten eten om vijf uur. Daarna nog vaak wat losse eindjes afwerken, of nog in de grotere rust van een gebouw zonder bezoekers lezen of nieuwe producten maken. Ergens tussen zeven en acht, maar vaak ook pas na achten klappen we de computers dicht en begint de vrije tijd. Voor sommigen is er nog een afstemmingsbijeenkomst ’s avonds, de militairen zijn vaak veel langer bezig, zeker als ze deel uitmaken van de oefening. Dat wordt nog best afkicken straks, als ik over drie dagen gewoon weer thuis ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s