Noble Ledger, week 3, dag 5, Wildflecken

Het heeft met onze oefening niets te maken, maar er wordt hier ook geschoten. Ik hoor het alleen als ik van en naar de kantine loop, bovenin het terrein. Elke keer een frisse wandeling tussen het drukke werk door. Berg op of af. Ook in de oefening loopt de spanning op. Het uur U van het hart van de oefening nadert, de messtent wordt steeds drukker, we zijn volop in het rollenspel beland. De gebruikelijke verrassingen die met zo’n rollenspel gepaard gaan. Er wordt hier zo standaard Engels gesproken met al die verschillende nationaliteiten dat ik al eens in een Engels tweegesprek belandde tussen twee Nederlanders. Mijn charmante assistente Gullia vindt het allemaal nogal overweldigned en begint de eerste slijtage te vertonen. Zij was hier al wat dagen, en die zijn hier lang.
Iedere maaltijd spreek ik wel met weer nieuwe of nog niet heel bekende mensen, die echt overal vandaag komen. Morgen zullen we hier wakker worden in Arnland met het gedonder van bombardementen, dan is het spel echt los. Tot die tijd ga ik slapen. Inmiddels is het bijna elf uur en ben ik nog niet terug op mijn kamer geweest. U kunt gerust zijn, ik heb maar tot acht uur gewerkt, daarna hebben we met een man of zestig gezellig gegeten in de officersmess. Lawaaiig, maar leuk, en met weer niewue en interessante gesprekken. Een groot deel van de aantrekkelijkheid van zo’n oefening , naast het voortdurend oplossen van “uitdagingen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s