Noble Ledger, week 3, dag 5, Wildflecken

Het heeft met onze oefening niets te maken, maar er wordt hier ook geschoten. Ik hoor het alleen als ik van en naar de kantine loop, bovenin het terrein. Elke keer een frisse wandeling tussen het drukke werk door. Berg op of af. Ook in de oefening loopt de spanning op. Het uur U van het hart van de oefening nadert, de messtent wordt steeds drukker, we zijn volop in het rollenspel beland. De gebruikelijke verrassingen die met zo’n rollenspel gepaard gaan. Er wordt hier zo standaard Engels gesproken met al die verschillende nationaliteiten dat ik al eens in een Engels tweegesprek belandde tussen twee Nederlanders. Mijn charmante assistente Gullia vindt het allemaal nogal overweldigned en begint de eerste slijtage te vertonen. Zij was hier al wat dagen, en die zijn hier lang.
Iedere maaltijd spreek ik wel met weer nieuwe of nog niet heel bekende mensen, die echt overal vandaag komen. Morgen zullen we hier wakker worden in Arnland met het gedonder van bombardementen, dan is het spel echt los. Tot die tijd ga ik slapen. Inmiddels is het bijna elf uur en ben ik nog niet terug op mijn kamer geweest. U kunt gerust zijn, ik heb maar tot acht uur gewerkt, daarna hebben we met een man of zestig gezellig gegeten in de officersmess. Lawaaiig, maar leuk, en met weer niewue en interessante gesprekken. Een groot deel van de aantrekkelijkheid van zo’n oefening , naast het voortdurend oplossen van “uitdagingen”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s