Scripten, dag 3, familiedag

Als dochter van een vader bij de marine staan er een paar dagen helder in mijn herinnering. De Koninginnedagen, eerst in Amsterdam gevierd, later in Den Helder, de parade, de middag op de basis, met loony tunes, gehaktballen, rondvaarten en andere activiteiten. De ouderdagen met tokkelbaantjes, vaartochtjes, demonstraties en paalklimmen met als hoogste prijs een metworst boven in de mast.
Vandaag is hier family fun day. Twaalf nationaliteiten presenteren zich met hun nationale gerechten, klederdracht en toeristische informatie. De Nederlanders namen nog een klein orgeltje en een heuse haringkar mee. Waar ook jenever werd geschonken, dus het was daar druk. Allemaal in burger langs de kraampjes tot ’s avonds acht uur. We mochten onder werktijd langsgaan. Met een paar dapperen probeerde ik na aanvang van het feest door te werken, maar de zangeres van de versterkte band zong dermate ver van haar eigen stemsoort, dat het op een geven moment moeilijk werd je te concentreren. We gaven het op, sloten de computers af en begaven ons in het feestgedruis. Waar het nog moeilijk was collega’s te herkennen die je dagen in uniform aantrof en die nu in een simpel t-shirt rondgaan. Voor de kinderen was er een klimbos neergezet, waar zij vierkantjes konden maken op twee meter boven het asfalt, keurig gezekerd. Na een klein uurtje hield ik het voor gezien. In de stralende zon nog een paar uurtjes wat lezen en bloggen. Klinkt raar, maar liever had ik nog wat doorgewerkt. Nog een volle schrijfdag en een halve dag afronden, dus er moet vaart gezet worden om met min of meer klare producten hier te vertrekken vrijdag. Terwijl er ondertussen steeds mensen binnen komen die nieuwe lijstjes vragen, updaten of coördineren, formulieren ingevuld willen hebben, Dat is wel jammer, net als je er lekker in komt en het schrijven vloeiend gaat, de opstartproblemen overwonnen en de lijnen uitliggen, moet je weer inpakken.

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s