Scripten dag 4, etentje

Koortsachtig werd er gewerkt vandaag. Nu die lijnen lagen moest alles in het systeem worden geklopt. Dus, op aanraden van een ervaren scripter, eerst al je materiaal klaar, de verhaallijn in volgorde, en dan pas het systeem in. Daarna komen er natuurlijk nog allerlei zaken bij, maar het meeste ligt dan chronologisch. Toch bleek voor velen de reserveweek nodig. Waardoor bij mij de druk van de ketel ging, want de drie storylines zijn ingevoerd. De reserveweek kan worden gebruikt voor oppoetsen en corrigeren en voor het uitzoeken van wat systeemtrucjes.
Haast traditioneel eet zo’n groep een keer samen, en we troffen het met deze dag. Aan lange tafels zaten we aan het water van de industriehaven, waar nu allerlei horeca en kantoren zich vestigen. Duitsland-VS op een groot scherm onder de luifel. Daar hoef je niet naar te kijken, je hoort vanzelf hoe het gaat. Na afloop van de wedstrijd druk op de kade. Oranjekoorts kennen ze hier ook. Ondertussen aten wij verder en genoten van het eten en van elkaars sterke verhalen. Geen doorsnee gezelschap, maar mensen van alle hoeken en gaten, met ervaringen van over de hele wereld. In opperbeste stemming bleven we buiten tot het te koud werd. Inmiddels wordt er al informatie verstrekt over de plek waar we in September het echte oefenonderdeel bij zullen wonen. Redelijk lastig bereikbaar dus het lijkt er op dat er samen gereisd gaat worden. We horen het vanzelf. Morgen de laatste lijstjes maken om mee verder te kunnen in Augustus en zorgen dat alles is opgeslagen waar het hoort, ingevuld waar men om vraagt. Dan de lange weg terug naar huis, in afwachting van een week gevuld met kunst.

IMG_8615

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s