Scripten dag 2, coördineren

We worden hier elke morgen bemoedigend toegesproken door het hoogste gezag van deze week. ’s Avonds doet hij doet nog een keer ter afsluiting. De vraag: moet er nog gecoördineerd worden? Vaak worden er naar aanleiding van die vraag afspraken gemaakt. De conclusie van vandaag was: een geslaagde dag, hard gewerkt, veel gecoördineerd, veel gecommuniceerd, gedeconflicteerd en afgestemd. Waar ik gisteren blanco binnenkwam en geen idee had wat er van mij gevraagd zou worden, begon ik vandaag matrixen te vullen met beoogde verhaallijnen, om die morgen echt om te zetten in de beoogde scripts. Links en rechts van mij zijn mensen met hetzelfde bezig, en worden ook ideeën gespuid. Vanmiddag ontvouwden wij elkaar onze ruwe plannen, en konden we de eerste conflicten daarin oplossen. Eind van de week liggen er ongetwijfeld prachtig verwoorde mandaten, uitdagingen voor de strijdkrachten, en goed verwoorde trainingsdoelen.
Vanavond dacht ik na eind van de dag een uurtje rustig door te werken in een leeg kantoor. Maar toen kwam het hoofd van mijn strijdkrachten binnen en kwamen we in een goed gesprek. Eerst over de plannen van en voor onze jonge republiek, maar al snel ga je dan over naar de inspiratiebron voor die verhalen die je met elkaar bedenkt en raak je in de rauwe werkelijkheid. Daarmee in de huidige politieke en militaire problemen. Vanaf Korea hebben we ze denk ik allemaal doorgenomen, ieder met onze ervaringen in verschillende perioden en gebieden. Beiden met een vader onder de wapenen waren we aardig compleet in Nederlands naoorlogse historie. Uiteindelijk opgejaagd door de man van de sleutel moesten we er een punt achter zetten. En weten we weer waarom we hier zijn en waar we het voor doen. Want het moet toch mogelijk zijn om links om of rechts om al die harde conflicten een keer de wereld uit te helpen.

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s