E+7, Reliable Sword

Wie goed heeft opgelet kan bij de titel van dit blogje denken: ik mis er twee. Vrijdag was toch E+4? Dat klopt, maar waar ik zaterdag en zondag met de krant in de tuin zat in Den Helder, ging ondertussen de oefening gewoon door. Nou, gewoon… hij veranderde wel van karakter. De CPX werd een FTX. Ofwel: van alleen de theorie in het hoofdkwartier, kwam er een veldoefening bij. Met echte soldaten, tanks, autos, uitklapbare bruggen, parachutisten die overal landden en “Kinetics” zoals ze hier zeggen. Schieten dus. Dat gaf voor ons weer nieuwe aspecten, want andere problemen. Zo speelden wij burgemeester de eerste week, maar waren er nu ook echte burgemeesters om rekening mee te houden hier in het oefengebied. Met minder mensen aan onze kant, bleef het toch nog levendig, de hele dag is er wel iets dat de aandacht vraagt. Uiteindelijk nam bij ons maandag een scriptor afscheid en bleven wij met zijn drieën over, twee spelers en een schrijver.

‘s Avond even heen en weer naar Utrecht voor de presentatie van een boek. Ook daar veel energie, veel bruisende activiteit en creativiteit. Inspirerend en leuk. Wel een latertje weer, dus om half twaalf nog een blogje? Nee. Maar bij deze alsnog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s