E+4, Reliable Sword

Grote veranderingen vandaag, maar de dag begon gewoon om acht uur met een telefoontje als gouverneur naar de Polad en de Commandant van de 13de Mechbrig. Daarna snel door naar de briefing voor de inject (het rollenspel) van negen uur. Daardoor misten we de reguliere ochtendbriefing, maar we konden gelukkig wel de Engelse versie van ons Arnlandse volkslied horen. Dat kwam later nog goed van pas tijdens het rollenspel. Een rollenspel vol lokalen die moeilijk deden, en training audience (militairen, politie en UN) die hun best deden het zo goed mogelijk te doen. Het blijft boeiend hoe wij met uitgestreken gezicht of juist overdreven geemotioneerd in onze rol blijven, en hoe een serieuze impact dat kan hebben op onze slachtoffers.

Zelf verbaasde ik me over het optreden van mijn collega. De man is de rust zelve, heb ik gemerkt de afgelopen dagen. In dit stuk moest hij een zenuwachtig iemand verbeelden, en dat deed hij met verve. Ik heb nog even gecheckt of het opzet was, zo overtuigde hij.

Het resultaat voorspelde nog niet heel veel goeds voor de geplaagde Arnlandse bevolking, maar aan de militairen lag dat niet. Daarna begon het afronden, het afwerken van losse draadjes, het overdragen van informatie naar achterblijvers, het doorspreken van nieuwe mogeljkheden voor de volgende week en het druppelsgewijze vertrek. Je zag bij iedereen de vemoeidheid toeslaan, nu de adrenaline verdween. Sommigen blijven tot morgen, sommigen gingen vandaag, anderen blijven het hele weekend aanwezig of komen maandag terug. Je zit in zo aan andere wereld, dat ik me er op betrapte dat ik me verbaasde over het weer, toen ik in mijn eigen auto stapte. Dat het net zo lekker was als in Arnland vandaag.

Even bijkkomen het weekend, maandag hoort u weer van mij. Het wordt een andere oefening, ik ben benieuwd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s