E+3, Reliable Sword

Voor je het weet wordt er al weer afgerond. Morgen verlaten al hele brigades de oefening, en ook een flink aantal NGO’s etc verlaat het strijdtoneel. De oefening gaat volgende week door met meer veldtraining. Sommige verhaallijnen lopen nog door, dus maar eens zien hoe druk mijn achterblijvende collega (oud burgemeester Schoof) en ik het die drie dagen krijgen. Bij oefenen hoort evalueren, dus werd het een lange dag, met veel overzichten aan het eind. De zogenaamde hot wash up, en daarrna om half tien gezellig met zijn allen naar de bar. In die paar dagen bouw je leuke contacten op met mensen die je ondersteunen, je rollenspel delen of anderzins veel voorbij komen in de wandelgangen.

Vanavond de tijd om ook wat meer buiten het werk met elkaar te kunnen spreken. Die jonge knul die jou helpt met het bijhouden van van alles en nog wat, en zo vriendelijk was je zijn zakmes te lenen, is thuis natuurlijk gewoon pappa. De oudere man die zo handig alles regelde, vertelde je zijn carriere en wat hij nog verwacht de paar actieve werkjaren die hem resten. En vertelt tegelijk dat hij hier is voor eigen rekening, in zijn uniform. De ex-diplomaat vertelt zijn visie op zaken, en de koning van de Noma deelt dat hij in het dagelijks leven beeldhouwt.

Het is een bonte verzameling mensen die elkaar hier treft deze weken. Sommigen zie je wellicht nooit meer, anderen zul je over twaalf maanden weer treffen en groeten als oude bekenden, met een gemeenschappelijk doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s