E+2, Reliable Sword

De inne benadering tegenwoordig is de comprehensive approach. Dat wil zeggen (als ik het begrepen heb) dat we onze Natotroepen alleen in kunnen zetten op een goede manier als de burgersamenleving in het missiegebied betrokken wordt bij alles. Ook de hulporganisaties moeten een plek vinden in die complete benadering. Daar is het trainen in dit stuk oefening veel op gericht, en daarom ritselt het hier ook van de NGO’s. In de verhalen die we spelen zie je terug wie er aanwezig zijn. Ik speel de aarstbisschop voor een Christelijke hulporganisatie, er komen berichten over gay bashing voorbij, hulptransporten van voedsel en kleding worden overvallen. Het is er allemaal. Dit alles met het doel te wereld beter te maken, in de verweggisthan gebieden.
Maar, zoals ik als Aartsbisschop onderschrijf: charity begins at home.

We zitten hier in een vreemde werkomgeving, ons gebouw is aangepast om geschikt gemaakt te worden voor ons gebruik. Dus kabels en leidiingen, wifi, een koffiehoek. printers, gelukkig ook verwarming, en heel veel groene klapstoetjes en tafeltjes. We worden omringd met zorgen en van vuilniszak tot paperclip: alles wordt geregeld.

Ook het sanitair moest dus kloppen. De toilegroep werd aangepast, de bakken werden met rood-wit lint afgeschermd, en de afgesloten toiletten werden eerlijk verdeeld: een voor mannen en een voor vrouwen. Briefje op de deur om duidelijk te maken welke voor wie. Dus hangt daar nu rechts een briefje met WC Gentleman, en links het briefje: WC women. Verschil moet er zijn.

.foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s