Dag 11, Utah

De parktour voorbij maar de vakantie nog niet. The American way of life vandaag. Langzaam op gang komen na het reizen en bijtrekken aan de keukentafel met koffie en thee. Daarna waren we op het nippertje om twee dorpen verderop ontbijt te bestellen in een historisch diner-rijtuig van zeventig jaar oud. Mijn ontbijt: chicken steak with eggs, brownhash, cheddarcrackers en oj. Dan hoef je geen lunch meer. Vervolgens de outlet waarna we met zijn allen onze handen en voeten lieten vertroetelen door een hele familie Vietnamezen. Me verbaasd over het feit dat ook een meisje van twee en een van zes de hele behandeling kregen en daarna snel thuis omkleden. Diner in The Roof Restaurant bovenop het Joseph Smit Memorial Building. In het hart van Salt Lake City aan Temple Square. Geen sterke drank maar wel prachtig uitzicht over de stad bij zonsondergang. Als extra bonus: tientallen stelletjes die hier kwamen eten tijdens hun Prom Night. We kennen het van de film. Hier doen ze het echt. De meisjes in kleurige jurken en de jongens in bijpassend vest en stropdas. Na afloop lopen ze een rondje en gaan naar het bal. Schattig. Van een tafelgenoot die niet lang geleden zelf zo’n avond beleefde hoorde ik dat het bal veel harde muziek en weinig dans zou betekenen. Hij vond dat het een overgewaardeerd en kostbaar gebeuren was. Maar deze meisjes vinden duidelijk dat ze er allemaal prachtig uit zagen. Nog een rondje langs het verlichte capitool en vanaf een heuvel over SLC bij nacht gekeken. Oo de terugweg bij de State Liquor Store wat wijn gehaald. Waar de rest van het gezelschap van geniet terwijl ik nog een kop thee inschenk. Allebei niet te krijgen in The Roof Restaurant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s