Dag 9, Utah

De schoonheid neemt geen eind. Het steeds wisselende landschap blijft adembenemend. Als ik dit schrijf ben ik twee dagen achter. Hier in de wide open spaces geen wifi in onze tipi. Wel heel veel Jeep rijders die hun jaarlijks paastreffen hebben. Proefritje maken. Gratis hotdog als je wil (no thanks). En een praatje met een politieagent. Ingehuurd om de boel te bewaken compleet met wapen. Eerst werkte hij in de ruimtevaart maar nu zit hij hier, alleen in zijn patrouille-auto, een man op leeftijd. Of er genoeg werk voor hem is hier, in dit plaatsje met zevenduizend inwoners? Zeker, dat is er, vaak zijn de toeristen het doelwit, daar zijn er gemiddeld twintigduizend per dag van hier. Een aantal parken hier vlakbij, en dit is de plek waar men zomers komt ontspannen, als in Park City de pistes sluiten.We bezoeken Arches, en vergapen ons aan de alweer rode rotsen n de natuurlijk bruggen en bogen. Dan terug naar Moab, met alle Jeeprijders, voor een lunch. Dan kunnen we het toch niet laten en gaan weer terug naar Arches, voor nog meer rode rotsen, bogen en bruggen. Ik loop op met een jonge Chinese vrouw, die uitstekend Engels spreekt. Ook zij is onder de indruk van het landschap. ’s Avonds gaan we voor een ijsje naar een echte diner, ijsjes zijn hier denk ik een pond. We komen iemand tegen met een Nederlandse moeder. Zij verhuisde na de oorlog vanuit Indonesie naar Den Haag en ging studeren in Amerika. Hij vindt Den Haag prachtig en moet nodig weer eens terug, zegt hij, de familiebanden weer aanhalen. In het donker rijden we terug naar onze tentjes in het lege landschap, onder de schitterende sterrenhemel. Ingerold in mijn dubbele slaapzak slaap ik nog eenmaal onderweg, morgen terug naar het noorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s