Internationaal

Er loopt hier van alles rond, oplettend lezertje. Veel Nederlanders natuurlijk, want we zijn in Nederland. Duitsers ook, want ons beider legers oefenen gezamenlijk. Maar ook allerlei hulporganisaties hebben mensen gestuurd om mee te oefenen of mee te oefenen, net hoe je het bekijkt. Dus Oostenrijkers, Italianen, Britten en Amerikanen, bij de militairen zelf een verdwaalde Soedanees of Amerikaan. Voertaal Engels, maar in alle accenten die denkbaar zijn. Ieder met zijn eigenaardigheden, en dan niet alleen qua nationaliteit. Dat gaat uitstekend, inderdaad. Iedereen is met dezelfde oefening bezig, iedereen wil het zo goed mogelijk laten verlopen en wil resultaat zien. Dus lukt dat wonderwel. Waar ik hier donderdag blanco binnenkwam en louter vreemden ontmoette, heb ik nu weer heel veel mensen ontmoet en leren kenen. Eigenlijk net als in het echte leven dus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s