Wereldberoemd

Nooit zo veel persconferenties gegeven of op televisie geweest in zo’n korte tijd als afgelopen week, oplettend lezertje. Bijna dagelijks kwam ik voorbij, meestal als gouverneur. Er werden al weddenschappen afgesloten over wat ik nu weer op mijn hoofd zou hebben. Dat de journaals die hier elke avond werden gemaakt en door ons ’s morgens bij de eerste briefing werden bekeken, door velen werden gewaardeerd en gevolgd bleek uit het feit dat ik tijdens het eten vaak werd herkend: He, u bent de gouverneur van Haraerge! Dat was dan geen oplettend lezertje, maar een oplettend kijkertje. Wereldberoemd in De Harskamp zeg maar. Die journaals en radiobulletins zijn een kunst op zich. Echte journalisten doen daar echt werk voor, en het hoort en ziet er uit als Channel 4 News of de BBC. De beelden worden gericht bij elkaar gezocht. Met youtube is dat tegenwoordig makkelijk te doen. Het gaf ons een beeld van de wereld in Tytan die wij probeerden na te spelen op bepaald niveau. In de oefening ging het om imaginaire rampen en ellende, maar de beelden gaven de rauwe werkelijkheid weer, en daarmee het besef waarvoor dit werd gedaan. Voor veel NGO’s dagelijkse kost, maar voor anderen een goede reminder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s