Girlpower

Ze is 26 jaar, oplettend lezertje, en al vier jaar nauwelijks meer thuis geweest. Afgestudeerd en het Peace Corps in, zoals veel idealistische Amerikanen doen. Je mag een gebied opgeven waar je graag heen wilt, en dat wordt het dan niet. Je zegt dat je beslist niet naar Afrika wilt, en daar kom je terecht. Na een trainig van een paar maanden ga je overzee. In haar geval Georgie. Ze leerde in drie maanden de basis van de taal, zodat een simpel gesprek gevoerd kon worden. Als je doorgaat krijg je extra betaald.

Twee jaar werkte ze daar voor het Peace Corps, tegen een heel lage vergoeding. Daarna kreeg ze een min of meer echte baan daar. Bij de laatste plaatsing had ze behoefte aan iets anders, aan even overwegen en nadenken. Nu woont ze ergesn in Sousse, leert daar Frans, komt rond van het beetje dat ze de afgelopen twee jaar gespaard heeft. Met kerst hoopt ze thuis te zijn, ze spaart cadeautjes voor alle vrieden en familie die ze lang niet zag.

Daarna gaat ze op zoek naar een nieuwe baan ergens, bij voorkeur in het MENA gebied. De wereld verbeteren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s