Nattigheid

Weer terug in het dagelijkse leven in Tunis, oplettend lezertje, en het begon met natte voeten. In mijn slaapkamer gisteravond nat van de regen die onder de deur door was gejaagd. Niet zo erg met al die tegels hier. De stad had meer te lijden, ook vandaag regende het hevig in het cenrum onder andere. Openbaar vervoer in de problemen, viaducten onder water, mensen die niet naar school of werk konden, vreselijke vertragingen en verkeersopstoppingen. Daar bovenop staken de artsen, men had namelijk bedacht dat alle arten, net afgestudeerd, man, vrouw, zwanger of bezig, in dienst moeten. Van het ene op het andere moment een oproep om zich te melden. Het feit dat ze ergens in een ziekenhuis goed werk doen voor Tunesiers werd genegeerd.

De mijnwerkers in Gafsa (waar we doorheen reden) waren ook niet blij en dat zijn ze al een hele tijd niet. Zij gingen de straat op. Hun situatie is al jaren slecht, onder Ben Ali viel er niet veel aan te doen, nu willen ze een inhaalslag die nog steeds niet is gemaakt.

Een van de verantwoordelijken van de lynchpartij vorige maand in Tataouine is aangehouden na een maand zoeken. De artikelen van de  voorgestelde grondwet blijven de gemoederen bezighouden. Alles bij het oude dus wat dat betreft. Mijn juf Frans stond weer op de stoep maar mijn deurbel heeft het water niet weerstaan, dus nu moeten ze bellen met de mobiel (ik heb een vreselijk lange oprit). Verder de zaken die je zoal doet in een tuinuisje. Een wasje op de hand dat nu niet wil drogen, de spullen die zijn verzameld uitpakken en sorteren, de mails doorwerken, en de foto’s bewerken en opladen. Het internet doet vreemd, mijn hospita is buiten de stad, en de tv kan hier niet goed tegen het natte weer, dus meestal geen signaal genoeg om iets te ontvangen. Alles weer als vanouds inderdaad.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s