Heel Tunesie, dag 2

Je kunt nog zo veel van plan zijn tijdens dit soort reisjes, oplettend lezertje, het pakt altijd anders uit. Aanvankelijk waren we van plan zo snel mogelijk naar Sousse te rijden, uiteindelijk besteedden we veel tijd in Nabeul vandaag. Een prettige stad, die ondanks het toerisme zichzelf blijft. Mijn reisgenote voerde harde onderhandelingen over wat tafel- en badspullen. Uiteindelijk was ook de verkoper nog gelukkig, zelfs ik kreeg een klein cadeautje mee. Het was een winkeltje voor de lokale bevolking, toeristen wagen zich hier in dit seizoen weinig. Ik vind mij zelf inmiddels een held in het verkeer hier, vreemde steden, iets ander gedrag, onbekend parkeergebied, maar we kwamen er. Daarna het nieuwe autootje uitgelaten op de snelweg, waar hij gretig een snelheid wilde bereiken die de ander twee huurauto’s in geen uren wilden bereiken. Duidelijk een nieuwe, schone, niet mishandelde auto. Halverwege de middag bereikten we Sousse, zochten ons een breuk naar het olijfboom museum, wat na veel rondvragen niet meer open bleek en eindigden de middag in de Medina hier in het huis Dar Sidi Dris. De eigenaren vertellen in hun velletje uitleg dat het uit 928 stamt, maar het is uit 1928. Maakt niet uit, het is een gaaf beeld van het leven in die tijd van de betere stand. Met veel Duitse klokken, een telefoon en radio’s. En een appartement voor de eerste en tweede vrouw. Prachtig uitzicht op de hele Medina en daarna op zoek naar een hotel. We besloten in de Medina te blijven die hier anders van sfeer is dan in Tunis, ruimer ook. We zitten vlak achter de grote moskee, dus een wekker zullen we niet nodig hebben. Op weg naar onze auto ergens binnengelopen waar een bakker bezig was de koekjes uit de oven te halen. Voor een habbekrats twee heerlijke kokosmakronen gekocht en nog warm opgegeten. Daarna met de auto de Medina in, weer een nieuwe ervaring, en achter de moskee langs naar ons hotel. Daar brandde vrolijk licht in de receptie dat uit was nadat wij binnenkwamen. Ik weet dat er in ieder geval nog een Libanees aanwezig is, maar veel meer gasten zullen er denk ik niet zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s