Heel Tunesie, dag 3

Goed, oplettend lezertje, ik zal kort zijn, Het is laat en ik ben moe. Het was een fantastische dag. Keruoan was alles wat ik verwachtte maar dan beter. Een open ruime medina, fantastiche Moskee, vriendelijke sfeer. Als ik weer thuis ben krijgt u de foto’s met een diepblauwe hemel en gele stenen gebouwen onder een stralende zon. De man met baard die ik trof bij de moskee, en die ons de uitleg over het ontstaan van deze vierde moskee in de islam gaf (Mekka, Medina en Jeruzalem zijn de top drie) adviseerde mij soera De Tafel vers 145-150 te lezen. Ik ben er nog niet aan toe gekomen. Honderden foto’s, kleedjes en kleedjes, een rit in het donker langs een B-weg met veel wandelaars zonder engine verlichting, net als de brommertjes. Verkeersdrempels die je kruipend over moet. En verder duisternis. Daarna moet je dan in een vreemd plek een hotel zoeken, wat een avontuur op zich is. Ik kan me niet herinneren dat ik na mijn twaalfde ooit een kamer met meer dan 2  personen gedeeld is, maar dat gaat nu gebeuren. Maar wat er aan comfort ontbreekt wordt goed gemaakt door een zeer vriendelijke service, men doet wat men kan en geeft eerlijk advies. Nu gaat de muziek uit, en ik ook. Morgen El Jem, weer zo’n klapper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s