Heel Tunesie, dag 3

Goed, oplettend lezertje, ik zal kort zijn, Het is laat en ik ben moe. Het was een fantastische dag. Keruoan was alles wat ik verwachtte maar dan beter. Een open ruime medina, fantastiche Moskee, vriendelijke sfeer. Als ik weer thuis ben krijgt u de foto’s met een diepblauwe hemel en gele stenen gebouwen onder een stralende zon. De man met baard die ik trof bij de moskee, en die ons de uitleg over het ontstaan van deze vierde moskee in de islam gaf (Mekka, Medina en Jeruzalem zijn de top drie) adviseerde mij soera De Tafel vers 145-150 te lezen. Ik ben er nog niet aan toe gekomen. Honderden foto’s, kleedjes en kleedjes, een rit in het donker langs een B-weg met veel wandelaars zonder engine verlichting, net als de brommertjes. Verkeersdrempels die je kruipend over moet. En verder duisternis. Daarna moet je dan in een vreemd plek een hotel zoeken, wat een avontuur op zich is. Ik kan me niet herinneren dat ik na mijn twaalfde ooit een kamer met meer dan 2  personen gedeeld is, maar dat gaat nu gebeuren. Maar wat er aan comfort ontbreekt wordt goed gemaakt door een zeer vriendelijke service, men doet wat men kan en geeft eerlijk advies. Nu gaat de muziek uit, en ik ook. Morgen El Jem, weer zo’n klapper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s