Verbinding

De raadselen van het internet, oplettend lezertje, blijven me verbazen. Zo dacht ik dat mijn telefoontegoed op was omdat ik met sommige apps het bericht krijg: geen internet verbinding. Maar nee, ik heb tegoed genoeg. De mails komen binnen, maar andere zaken weer helemaal niet. Geen idee hoe dat werkt. Lastig maar niet ernstig. Wat wel heel vervelend was of nog is wellicht: mijn bankkaart maakt geen verbinding met Nederland, en er zijn meer mensen die daar last van hadden.

Dus niet pinnen. Normaal niet zo erg, maar nu wel heel ongelukkig getimed. Door overdracht van geld naar de burgemeester van Dhehiba had ik echt alleen nog wat muntgeld in huis, bij elkaar zo’n beetje vijf euro. Weekend voor de deur met geplande uitstapjes, de huur moet betaald, de auto gehuurd, kortom: lousy timing. De bank gemaild, maar die lezen niet elk moment de mail dus voor ik ze aan de lijn had (ze belden mij keurig terug) was de middag al voorbij. De bank dacht keurig mee en kwam met het idee geld te storten bij de bank hier om de hoek. Maar helaas, dat kon niet volgens die bank om de hoek. Niet bij hun, en bij geen een bank. Ook de visacard wilde geen contact maken. Uiteindelijk met een kennisje hier afgesproken dat ik van haar cash kon lenen. Vanmorgen in de stad (van mijn laatste dinars met de taxi daarheen) weer mijn bankpasje geprobeerd, zonder resultaat, en in arremoede nog maar een keer de visa erachteraan. En zie: het wonder geschiedde, mijn geld kwam uit de automaat. Dat geld uit de automaat is trouwens een dure hobby hier en met de lage bedragen die ik per dag kan opnemen loopt het aardig op. Maar mijn bank, die mij vanmiddag keurig nog eens opbelde om te vragen hoe het er mee stond, zegt dat daar een mouw aan te passen valt. Benieuwd wat de automaat mij morgen brengt, maar verhongeren zal ik in ieder geval voorlopig niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s