Boodschappen

Gelukkig heeft de actie voor Dhehibe op Facebook en in de Helderse kranten al wat opgeleverd. Nog niet echt heel veel, maar genoeg om nutig in te zetten. Toevallig was de burgemeeser van het dorp in Tunis voor een seminar. De middag had hij vrij, en konden wij er op uit.

We wilden tafeltjes en stoeltjes. Die zijn hier, maar wat we vonden was of te zwak en van plastic of te versierd met Disneyfiguurtjes en daardoor veel te duur. We besloten dat de spullen ter plaatse laten maken veel voordeliger kan zijn en ook de plaatselijke economie steunt. Doorgeproken hoe dat het beste aangepakt kan worden, met het vragen van offertes, het betrekken van de plaatselijke bevolking en verantwoording achteraf incluis. Daarna keurig een ontvangstbewijs opgesteld in het business centre van het hotel. Daar stond een prachtige Mac, met een frans toetsenbord. Handig voor alle accenten maar iedere a werd een q. Uiteindelijk is het allemaal gelukt, kregen we keurig drie exemplaren uitgeprint en werd het geld overgedragen. Mooi zo, oplettend lezertje. Dit bericht zullen we ook op de betreffende facebook pagina zetten. We krijgen per mail en foto te zien hoe een en ander aangepakt wordt en wat het resultaat is. Daarna weten we gelijk hoeveel er nog nodig is om alle kinderen een tafeltje en stoeltje te kunnen geven.

Ik werd vanmiddag al gebeld door iemand uit Dhehibe die informeerde hoe het er mee stond. Zij volgen de zaak op de voet via de pagina, en dat geeft vertrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s