Medina

Het blijft de meest fascinerende plek van Tunis, oplettend lezertje, de Medina en de wijken er om heen. Vandaag met twee groepen daar naar binnen, maar ze beiden verlaten en ons eigen plan getrokken. Door straatjes en poortjes, gegeten tussen de Tunesiërs in een overvol tentje, bij de zilversmid en de chachi verkoper op bezoek, onderhandeld over een kalligrafisch werk met de tante van de maker. Aangesproken door voorbijgangers die de weg wilden wijzen of ons in het Engels vertelden hou oud de huizen waren waar we voor de deur stonden. Meisjes die met ons wilden kletsen, zoals wij dat in onze jeugd ook graag deden met buitenlanders. Een man (de plaatselijke pleingek vermoedelijk) die mij kwam vertellen dat mijn haar zo mooi was en of ik het wilde verkopen. Dat hoor ik in Nederland nu nooit eens. Zoetigheid geproefd en gekocht bij de koekjesverkoper aan zijn karretje op een pleintje.

Onbekende straatjes, pleintjes en onderdoorgangen. Weer vele prachtige deuren en doorkijkjes gezien. Soms nauwelijks een idee waar we precies waren, maar je komt altijd weer terug waar je begonnen bent. De dag afgesloten op het dakterras van twee weken terug, bij het vallen van de avond. Op de terugweg in de taxi langs de weg een bord met tijd en temperatuur: 23 graden na zonsondergang. Niet slecht voor november.

Morgen weer er op uit. Naar Bulla Regia en Beni Mtir. Ik kan nauwelijks wachten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s