Te vroeg

Het was nog vroeg toen ik vanmorgen het tuinhek achter me dicht deed, oplettend lezertje. De laatste krekel zong in de haag, de eerste haan meldde zich in een buurtuin. De straten verlaten als te verwachten op een feest- en zaterdag. De ochtend was fris en aangenaam. Die stille straten hebben als nadeel dat er ook geen of nauwelijks taxis rijden. Dus maar even een berichtje naar de organisator dat ik geen taxi kon vinden en mogelijk de hele weg zou moeten lopen en dus te laat zou zijn op het afgesproken punt. Ik kreeg vrijwel per kerende post een berichtje terug: “Het is volgende week, vandaag is het Eid!” Tja, dat laatste wist ik, maar dat eerste had ik even gemist, zo graag wilde ik kennelijk op avontuur. In gezwinde pas maar weer terug naar huis, tuinhek weer door. De krekel was inmiddels uitgezongen, en de haan vond het ook mooi geweest. Vroeg zijn is mooi, maar een hele week te vroeg…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s