Te vroeg

Het was nog vroeg toen ik vanmorgen het tuinhek achter me dicht deed, oplettend lezertje. De laatste krekel zong in de haag, de eerste haan meldde zich in een buurtuin. De straten verlaten als te verwachten op een feest- en zaterdag. De ochtend was fris en aangenaam. Die stille straten hebben als nadeel dat er ook geen of nauwelijks taxis rijden. Dus maar even een berichtje naar de organisator dat ik geen taxi kon vinden en mogelijk de hele weg zou moeten lopen en dus te laat zou zijn op het afgesproken punt. Ik kreeg vrijwel per kerende post een berichtje terug: “Het is volgende week, vandaag is het Eid!” Tja, dat laatste wist ik, maar dat eerste had ik even gemist, zo graag wilde ik kennelijk op avontuur. In gezwinde pas maar weer terug naar huis, tuinhek weer door. De krekel was inmiddels uitgezongen, en de haan vond het ook mooi geweest. Vroeg zijn is mooi, maar een hele week te vroeg…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s