Logeetjes

Mijn hospita gaat er een paar dagen op uit, oplettend lezertje. Ze heeft zware maanden achter de rug en wil even een frisse neus halen in het familiehuis aan de kust verderop. De zorg voor de hoogbejaarde moeder wordt even gedeeld met iemand anders en zij heeft een paar dagen da handen vrij.

 Of ik voor de schildpadden kon zorgen? Natuurlijk, dat doe ik graag. Dus werd er een krop sla gebracht, als voer voor de drie grote, en een klein bakje met de twee jonkies. Die heb ik inmiddels laten verhuizen naar een grotere bak, zodat ze rond kunnen rennen en klimmen, want dat doen schildpadden graag. U verwachtte dat miscchien niet, maar ik heb ooit eerder een pasgeboren schildpad in mijn bezit gehad. Die groeide overigens als kool en bleek dan ook een paar maanden later van het type reuzenschildpad te zijn, zoals die op de Galapagos eilanden ook wel rondsjouwen; tegenwoordig verblijft hij in Artis. Deze twee gevulde koekjes blijven echter nog aardig aan de maat, en dus vreselijk schattig. Vanmiddag ga ik ze uitlaten.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s