Te laat

Met wat huishoudelijk werk en wat skype gesprekken vloog de tijd vandaag, oplettend lezertje. Dus wat later de deur uit dan gepland voor de boodschappen. Immers: Eid komt er aan en ik wilde nog wat groente, fruit, water en yoghurt inslaan.  Eerst nog even de lege flessen dumpen en wat koekjes bij de patisserie om de hoek. Toen ik aan kwam lopen sloot mijn groenteman zojuist zijn winkel af. Zondagmorgen gaat hij weer open. Eid Said, Madame. Snel gestrompeld naar het tweede winkeltje, waar zojuist de ovegeblven bananendozen groente en fruit in een pick up werden geladen, ongetwijfeld bedoeld als gift aan minder fortuinnlijken in het kader van Eid, zoals gebruikelijk bij dit feest.

Dus geen heerlijke sappige peren bij het ontbijt of als lunch de komende dagen, geen fil-fil bij de rijst en al helemaal geen tomaten. Het kruideniertje op de heuvel heb ik maar helmaal niet meer geprobeerd. Gelukkig ga ik overmorgen een dag er op uit, zodat ik buiten de deur eet, dus we zullen het wel redden.

Eid Mubarak allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s