Klassiek

Denk niet dat hier, omdat er politieke onrust en onzekerheid heerst, het leven stilligt, oplettend lezertje. Dat gaat volle kracht door met van allerlei leuks en interessant voor de Tunesiër hier. Zoals altijd. Oktober is festival maand. In Carthago een hele serie concerten met musici uit alle hoekn van de werele. Ook Nederland droeg bij, en Trio Charenton trad gisteravond op in de tot evenementzaal omgebouwde kerk. Daar zit je dan in Tunesië, met je lerares Aravbisch, in een Franse kerk  als Hollandse te beluisteren nar Nederlanders die Duitse, Tsjechische en Italiaanse muziek ten gehore brengen. Op een plek die bol staat van de geschiedenis, waar Phoeniciers, Romeinen, Byzantijen en alles daarna langskwam. Het was een mooi concert met een gemengd publiek. Veel meer jongeren dan je bij ons ziet bij dergelijke concerten. De kleding was divers en losjes, van spijkerbroek tot avondjurk. Vooraf nog even thee gedronken bij het kleine tentje op de binnenplaats. Stoelen waren er niet meer, die stonden allemaal binnen te wachten op het publiek. Een mooie avond na een lange dag. Eens kijken wat er hier nog meer in de aanbieding is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s