Beestenboel

Die schildpad en die krekel  had ik u al laten zien hier, oplettend lezertje, of op Facebook. Verder leek het rustig met gedierte en ongedierte toen ik hier aankwam. In de tuin zitten echter ook een paar soorten vogels, die zich af en toe laten zien,  en ’s morgens vroeg laten horen. Beetje grijzig-bruinig-zwartige vogels. Kleine vlindertjes zie je hier ook af en toe, niet al te opvallend, het bruine blauwtje in het oker zeg maar. Inmiddels hebben ook de muggen zich present gemeld. Voordeel van dit slag muggen hier: ze maken weing herrie en hun steken trekken redelijk snel weer weg, behalve die op de wang of je neus natuurlijk. De laatste week is er een vliegensoort actief geworden, die ook graag steekt en slecht zijn weg te jagen. Ze zitten overal, behalve op het vliegenpapier dat ik heb opgehangen midden in mijn kamertje, daar vliegen ze zorgvuldig omheen. Volgens mij is het insectenpoeder dat ongewtijfeld gebruikt is voro ik kwam ook aan het uitwerken, want ik meende een kakkerlakje te herkennen in de badkamer. Twee dagen geleden zag ik ook eindelijk een muurhagedis wegschieten toen ik de poort binnenkwam, als die nu even werk maakt van die kakkerlak en die vliegen… En zojuist, terwijl ik op mijn schommelbankje aan het werk was, trippelde er een muisje over een riggel van de tuinmuur. Bijna blauwachtig grijs was hij (of zij). Helaas te snel de muur weer over om hem (of haar) vast te leggen op de gevoelige Iphone, dus u moet mij op mijn woord geloven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s