Zondag

Wat doet een mens op zondag in een vreemd land, oplettend lezertje?

Allereerst pak je een taxi naar een gebied vier dorpen verderop, aan de kust, en daar bel je degene die je zult ontmoeten. N, voorzitter van de vrouwencoalitie, dronk een kopje koffie met mij op de boulevard (geen thee hier in Tunis in de ochtend). We bespraken de vorderingen in de strijd tot behoud van vrouwenrechten en zij is gelukkig heel optimistisch. Met weinig mensen en middelen zorgen ze toch dat er meer samenwerking komt tussen allerlei organisaties die zich inzetten voor beter onderwijs, betere mensenrechten, kortom alles wat een land kan helpen verder te komen.

Daarna mijn volgende afspraak gebeld. Daar was nogal wat veranderd, de plannen die waren gemaakt gingen niet door wegens gebrek aan belangstelling, maar ik was evengoed welkom. Dus op zoek naar een adres zonder adres in een plaats waar je nooit eerder was. Het gekke is: dat lukt dan ook nog. Uiteindelijk gingen we wat Romeinse resten van het voormalige Carthago verkennen, de oudere oorspronkelijke stad is helemaal met de grond gelijk gemaakt. Zeer leerzaam en goed om te zien. Wel wat warm, zo rond het middaguur in het zonnetje. De impromptu lunch thuis bij een van mijn nieuwe kennissen was dan ook meer dan welkom. Daarna thee in het traditionele café op het plein, die maken ze kennelijk niet thuis. Grote attractie daar: een levende, witte kameel, waarj onge vrouwen gillend een handje op leggen en waar iedereen mee op de foto wil. Daarvandaan E gebeld, een blogger met een goede kijk op de maatschappij en de ontwikkelingen hier, ook al is hij geen Tunesiër. Wat kennis en ervaringen uitgewisseld en afgesproken contact te houden. Ik tel het bij de zegeningen van het wereldwijde web.

Daarna alsnog naar het strand. Het weer was prachtig, de watertemperatuur heerlijk, maar er ligt nogal wat zwerfvuil, dus zwemmen en vooral op het strand verblijven niet erg aantrekkelijk. Door de branding naar het volgende dorp gelopen, het strand weer af. Een stukje het dorp in en met een taxi weer naar huis.

En weet u wat? Volgend weekend hebben ze hier weer mooi weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s